Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Fyrvaktarens son och draken (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2019-07-30
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 143 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178850761
Fyrvaktarens son och draken (häftad)

Fyrvaktarens son och draken

(14 röster)  |  Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-07-30
159
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinden är din bästa vän på Hanö. Det är den som håller den mytomspunna ön i balans. Det är när den saknas som du behöver ta skydd. Om du inte dras till äventyret

Om detta visste Carl Lindenius väldigt lite den blåsiga sensommardagen 1810 när han steg i land i Hanö hamn. Som son till den nya fyrvaktaren skulle ön bli hans hem. En plats full av möjligheter att studera fåglar, läsa böcker och njuta av att ha havet på alla sidor omkring sig. I jämförelse med Stockholm var det här paradiset för någon som Carl.

I samma hamn som Carl stiger i land, ligger halva brittiska flottan förankrad. Trots att de på papperet är i krig med Sverige är de där för att upprätta en handelsstation. Fast det som skulle vara ett enkelt rutinuppdrag har snabbt förbytts till något helt annat. Skepp har om nätterna sänkts under mystiska omständigheter.

Den unga befälhavaren John Ross söker febrilt efter logiska förklaringar, men ryktena tar snabbt fart kring att något mystiskt väckts till liv av britternas närvaro.

Under den vindstilla natt som den nybyggda fyren tas i drift hörs ett enormt bröl i närheten av fyren. Någon eller någonting har väldigt ont. Både Carl och den brittiska flottan ger sig ut för att leta, men med helt olika avsikter. Carl hinner först, men han kan inte tro det han möter. Han står öga mot öga med en skadad drake. Det är starten på ett äventyr som Hanö aldrig kommer att glömma.

En berättelse om vänskap, kärlek och om att våga vara öppen för nya perspektiv i livet. En historia för alla de som älskar att tro på att det finns något mer än bara det vi kan se!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fyrvaktarens son och draken
 2. +
 3. Drakarna flyger i gryningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drakarna flyger i gryningen av Marcus Cato (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Fyrvaktarens son och draken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den måste läsas!
  Janet, 28 oktober 2023

  Både jag och min son på 9 år hade stor behållning av boken. Superspännande bra bok som är svår att lägga ifrån sig. Den är välskriven och skriven på ett sätt som gör det enkelt att hänga med när den skiftar mellan de olika karaktärerna och scenerna i boken. Den är fylld av spänning, fiktion, historia, biologi, geografi, drama, romantik och mycket mer!

 2. Fyra fyrar av fyra
  Mimmi P Mokka, 25 augusti 2023

  Besökte Hanö för första gången 2016 o var vid fyren och den engelska kyrkogården så när boken om Äventyret på Hanö om Fyrvaktarens son o draken kom så var det självklart att läsa den, en blandning av fiction o verklighet. När sen uppföljaren kom 2023 kastade man sig snabbt över den, mitt betyg blir fyra fyrar av fyra!

 3. Välskriven och oerhört spännande
  Carlitos Tevez, 14 augusti 2023

  Välskriven bok med spännande handling. En duktig författare som verkligen har lagt ner tid på att få läsaren intresserad. Läste ut den i ett stycke och nu går jag på uppföljaren :)

 4. Boken som väcker nyfikenhet
  Vita, 24 juli 2023

  En härlig läsning för både barn och vuxna som väver samman det mystiska med livets stora frågor. Med avstamp i den brittiska flottans tid på Hanö och legenden om draken skapar författaren en berättelse fylld av spännande händelseförlopp, oväntade vändningar, humor och allvar. Som läsare fick jag reflektera över livets olika nyanser och hur jag skulle ha agerat inför de val som karaktärerna i boken ställs. Miljöbeskrivningar av Hanö väcker lust att besöka den vilket jag gjorde och blev helt fö... Läs hela recensionen

 5. Välskrivet äventyr
  Jeanette , 20 juli 2023

  Välskrivet, lättläst och spännande äventyr. Kul med anknytningen till Hanö och öns historia. Ser fram emot att läsa andra boken!

 6. Fängslande
  Evgenia, 24 september 2019

  Otroligt spännande berättelse som är så välskriven, författaren lyckas på några få meningar beskriva personer i boken så att läsaren kan snabbt bilda sig uppfattning om de olika karaktärerna. De olika beskrivningarna gör det lätt för läsaren att få inlevelse och få en känsla för de olika miljöerna, det väcker ens egna fantasi och känsla av närvaro, nästan som om att man själv befann sig på plats och följde med på det spännande äventyret.
  Kan varmt rekommendera den här vackra och fängsland... Läs hela recensionen

 7. Ett äventyr fyllt av magi
  Agneta, 10 augusti 2019

  Visst är Hanö en magisk plats. Jag har själv varit där - sett och dragit min hand över det där märket i stenen, där en drake sägs ha slagit i sin vinge.
  Här får vi äntligen läsa berättelsen om hur det kanske gick till.
  Det här är ett äventyr, så som äventyr ska vara, fyllt av skatter, drakar, sjunkande skepp och hjältar. Det är också en berättelse om vänskap, kärlek och stort mod.
  Jag läser den här boken och tänker att den passar alla oss (oavsett ålder) som älskar sagor och sägn... Läs hela recensionen

 8. Spännande & läsvärd historia
  Sara , 6 augusti 2019

  Det kittlar verkligen tanken att det kan ha funnits drakar på Hanö. Den spännande tanken ger bakgrunden till en medryckande och lättläst berättelse, förlagd till Blekinges kust, som innehåller mystik, motsättningar, förälskelse och frågan om att vi människor inte kan förstå och förklara allt som händer och sker oss. Utöver detta bottnar berättelsen i att engelska flottan varit förlagd till Hanö, vikten av havet, fisket & fyren och det som kan berättas kring det, vilket gör att det känns genui... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Marcus Cato