Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2020-02-07
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
215 x 144 x 20 mm
Vikt
410 g
SAB
Hc
ISBN
9789178851621

Silverhjärta

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-02-07
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är år 2067 och samhället styrs av artificiell intelligens. Janina är 83 år och vet att hon snart ska dö. Livet har varit som lösa bitar hon inte klarat av att sätta samman och innan hon dör vill hon få en känsla av helhet, få grepp om allt som har förändrats under hennes livstid.
Hon möter den mystiska kvinna hon var sextio år tidigare som genom ett mirakel hindrades att ta sitt liv. Främmandekänslan är stark när hon ser henne i sin spegelbild. Då hade hon livet framför sig men ville dö, nu älskar hon livet men står inför slutet.
Spegelansiktets röst blir som hörbara tankar, allt intensivare. Minnen kommer upp, trådar som Janina försöker sätta samman. Hon försöker hitta det fina i sig själv, sinnebilden för det blir ett silverhjärta som hon har fått av mannen hon älskar, Fredrik.
Janinas udda personlighet och sociala tillkortakommanden framträder. Undergivenheten gäller även spegelansiktet som allt mer tar kontrollen och verkar styra vilka minnen som kommer upp. Frågan är vad som verkligen har hänt, om minnena är sanna. Smygande undrar Janina vad spegelbilden egentligen är, om det är artificiell intelligens, hennes eget inre, eller något hon inte förstår som styr den.

SILVERHJÄRTA är den sista boken av tre i serien MINNENAS SKUGGOR som, liksom de andra två, kan läsas fristående. Den första MINNENAS SKUGGOR gavs ut 2017 av Calidris förlag, den andra DEN BLÅ SAFIREN gavs ut 2018 av Visto förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Silverhjärta
 2. +
 3. Autogenesis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autogenesis av David Sikter (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Silverhjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tårfyllt avsked av livet!

  Hur vet man om man har haft ett bra liv eller inte? Kommer man ihåg allt som har hänt? Både de bra och de dåliga sakerna? Stämmer minnen man har överens med verkligheten?

  Ja, detta är frågor som Janina ställs inför i Silverhjärta, den tredje och sista delen av trilogin Minnenas skuggor. Det är frågor som väcker tankar, inte bara hos Janina utan även hos mig. Jag har bara levt drygt halva mitt liv (statistiskt sett) men det är klart att jag ändå funderar på allt som varit.

  Bo... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kai Bruno