Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
73
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Dimensioner
217 x 145 x 10 mm
Vikt
301 g
SAB
N.07
ISBN
9789178851836
Dalarna - Påskön, tur utan retur : om du inte påverkas av att resa har du inte gett dig av (inbunden)

Dalarna - Påskön, tur utan retur : om du inte påverkas av att resa har du inte gett dig av

Inbunden,  Svenska, 2020-05-27
161
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den yttre resan börjar i ett gammalt hus i skogen i Dalarna och slutar på Påskön mitt ute i Stilla Havet. Innan vi nått så långt stannar vi först till i de myllrande storstäderna Buenos Aires och Santiago. Däremellan det mytomspunna Patagonien och en vistelse vid Osornovulkanen som författaren besökte för första gången redan för tre decennier sedan.

Den inre resan har varken gränser eller riktning och är minst lika omfattande och fylld av upplevelser och insikter. Strömberg funderar över saker som livet och döden, tidens gång, rättvisa, fred och harmoni. I mötet med urbefolkningens öde på Påskön föds nya tankar om naturen och det sätt vi behandlar den vackra planet vi lever på i det moderna samhället. Och så de ständiga frågorna som författaren brottats med sedan han började resa i Latinamerika för drygt 30 år sedan. Vad är utveckling? Vem bestämmer vad som är utveckling?

I den här reseskildringen bjuder Stefan Strömberg med sig läsaren till ett Latinamerika med många dimensioner, men framförallt öppnar han upp för reflektioner, och en dialog om en så vill, kring demokratins mest grundläggande essens. Den som är bekant med Strömberg sedan tidigare vet att han ofta skriver både djupt och brett om jämlikhet och social rättvisa, samtidigt som han inte skyggar för existentiella frågor ur vare sig personliga eller politiska perspektiv. Ur förordet av Nette Wermeld Enström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dalarna - Påskön, tur utan retur : om du inte påverkas av att resa har du inte gett dig av
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 260 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stefan Strömberg