Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
52
Utgivningsdatum
2020-07-15
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Illustratör/Fotograf
Ingmari Åkerman, Marie Lenngren
Dimensioner
227 x 176 x 10 mm
Vikt
288 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178852369
Noriko på äventyr i tången (inbunden)

Noriko på äventyr i tången

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-07-15
162
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Noriko är en nyfiken liten filur som känner till alla hemligheter om tången, de stora algerna du hittar i havet. När hon är godissugen gör hon chips av sockertång och kolasnören av snärjtång. De är krispiga och roliga att tugga på, och smakar salt som havet. Dem mumsar hon på medan hon lyssnar på havets brus under havseken. Det kan hon behöva, efter att ha hållit ordning på den busiga sargassosnärjan hela dagen!

Tång är hetare än någonsin. Den är inte bara nyttig mat, den är också bra för klimatet och den biologiska mångfalden. Tång kan dessutom användas för att tillverka värme, el, bilbränsle och mediciner.

I den här boken tar Noriko dig med på äventyr bland tången och lär dig roliga saker om de vanligaste sorterna. Du får också trolla med tångens färg, räkna ut dess ålder, göra vackra tavlor och krispiga tångchips!

Utforska Norikos digitala värld på hejnoriko.se!

Marie Lenngren är marinbiolog specialiserad på tång. Hon har skrivit texten och illustrerat algerna.

Ingmari Åkerman är lärare och konstvetare. Hon har ritat bilderna av den lilla figuren Noriko.

Kostnadsfri lärarhandledning finns att ladda ner här: https://www.vistoforlag.se/press/lararhandledning_noriko.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Noriko på äventyr i tången
 2. +
 3. Kråkan säger AKTA!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kråkan säger AKTA! av Jujja Wieslander, Sven Nordqvist (kartonnage).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Noriko på äventyr i tången. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik om tång
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 september 2020

  Med hjälp av en underbar liten figur som heter Noriko får vi berättas om olika alger hon stöter på i sin i den miljö hon bor i. Hennes namn Noriko kommer från det japanska ordet nori, en tång som sushiälskare säkert känner igen. Dessutom får vi lära oss vad olika alger är bra till och hur man ska använda dem.

  Det här är en bok men väldigt mycket fakta om olika sorters tång med ett språk som är anpassat för barn i förskoleåldern. Men som mamma, mormor eller jag vilken vuxen som helst... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra och lättläst med fina bilder
  Anette Nyholm, 8 september 2020

  Väldigt lättläst och informativ kunde inte tro det fanns så många roliga och nyttiga tångruskor Kan verkligen rekommendera den till både barn och vuxna

  Anette 66 år

 3. Informativt äventyr!
  -, 11 augusti 2020

  Jag är född och uppvuxen i inlandet, så för mig är insjöar mer bekant än havet. När jag hörde talas om boken slog det mig att jag aldrig någonsin har sett eller läst en barnbok om tång, och hur pinsamt lite jag själv vet om ämnet. Så jag får erkänna att det var en informativ bok, med ny kunskap för både mor och barn här!

  Boken är berättad ur figuren Norikos perspektiv, det är hon som berättar om de olika alger hon stöter på i sin hemmiljö och vad de är användbara till. Hon är döpt ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner