Trygga klassrum : Kreativa metoder för goda samtal (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (62.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Visto förlag
ISBN
9789178852710

Trygga klassrum : Kreativa metoder för goda samtal E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2020-09-01
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen.
Elev om Unghästen

De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det egna ledarskapet skaver. När relationer till elever ständigt behöver lagas för att skapa utrymme för lärande.
Trygga klassrum är en bok för dig som är pedagog i årskurs 4 9 eller på andra sätt möter grupper av barn och unga i skolan. Här får du ta del av värderingsövningar, lekar och andra kreativa metoder som Unghästen Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet under 20 år använt för att skapa samtal med elever i svåra och känsliga frågor och som du kan använda i din egen skola.
I boken får du också läsa historien bakom Unghästens prisbelönta pedagogik och möta grundarna Malin Lundqvist och Petra Åström, dramapedagogen Katrin Byréus och många fler som ger sina tankar om pedagogens roll som relationsfrämjare och samtalsledare. Det handlar om konsten att våga lyssna och skapa trygga klassrum även när det verkar omöjligt.

CAROLINE JONSSON är frilansjournalist som har specialiserat sig på sociala frågor och psykisk hälsa bland unga. Hon har tidigare skrivit boken Hej, det är jobbigt (Dynamo förlag 2018), en bok för unga som söker samtalsstöd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Jonsson