Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
218 x 150 x 11 mm
Vikt
284 g
SAB
Hc
ISBN
9789178852789
40 dagar och nätter (inbunden)

40 dagar och nätter

(54 röster)  |  Läs 36 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-14
192
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
40 dagar och nätter Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att mitt hjärtas röst ropade från ett ställe där jag inte kunde ignorera det, eller att dess ton ofta spelade en helt annan melodi än många andras, förstod jag tidigt.
Om detta var min karmiska återbetalning eller min välsignelse, det visste jag ännu inte. Inte heller visste jag att min resa från person till medveten närvaro redan börjat för längesedan. Jag visste inte heller vad jag gav mig in på. Det enda jag visste med säkerhet var att, trots mitt protesterande sinne, så var mina haltande steg på väg mot en segelbåt som var ämnad att korsa Indiska Oceanen.

En bok där ni får följa med på en utmanande tid i någons liv, då djupa reflektioner över mänsklighetens existens och syfte uppstår. En bok fylld av visdom, insikter och spänning. En bok som är skriven för att upplevas inte bara med sinnet, utan även med själen/hjärtat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 40 dagar och nätter
 2. +
 3. TigerLily : tidig vårblomning

De som köpt den här boken har ofta också köpt TigerLily : tidig vårblomning av Iren Rinmad (inbunden).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 36 recensioner av 40 dagar och nätter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Unik och vacker
  Dagläser, 27 augusti 2023

  Jag kan inte likna denna bok med något jag läst tidigare. Gillade att varje kapitel innehöll något att reflektera över, och det poetiska språket.

 2. Vacker bok med tänkvärt innehåll
  Emelie Nylén, 1 januari 2023

  Den här vackra boken är som en skönlitterär meditation. En bok om att hitta svaren inuti sig själv. En bok om mod, att våga bryta mönster och att lära om. En mycket inspirerande och eftertänksam läsning. Läsning som väcker många tankar och funderingar.
  Det är en sådan fin berättelse att jag blir tårögd. Vill bara ut och uppleva den vackra och kraftfulla naturen runt omkring oss. Den här boken liknar ingen jag tidigare läst.

  Boken är tunn med korta kapitel, men det är ingen bok m... Läs hela recensionen

 3. Wonderful book
  Sunflower , 25 november 2022

  Wonderful book. The story is captivating and beautifully written, and it touched me deeply. I must read it at least one more time.

 4. Något utöver det vanliga
  Walle71 , 14 december 2021

  Jag upplevde ett inre lugn mitt i all spänning och fart. Tonen och innehållet fångade mig direkt och jag sträckläste båda hennes böcker som hon har givit ut.
  Jag har medverkat på Irens yoga under många år och samma meditativa känsla infinner sig när jag läser hennes böcker som under hennes yoga klasser. Tack för att du delar det du har inom dig.

 5. En inre resa
  Emma, 5 december 2021

  Den här boken handlar om Valentina som följer med tre andra på en resa i båt över Indiska oceanen. Resan tar längre tid än vad hon trott och blivit informerad om och det blir en resa både i båt men även en inre resa i sig själv.

  Författaren har valt att skriva på ett sätt som ska ge läsaren en möjlighet att reflektera och själv göra en inre resa samtidigt som Valentina. Det här är en bok som inte är tjock men som bör läsas lite i taget för att låta orden och insikterna landa. Jag up... Läs hela recensionen

 6. Vackert och välskrivet
  Lotta Kindmark, 8 oktober 2021

  Vackert och välskrivet
  Berättelsen tar oss med på en båtfärd över öppet hav där vi får följa Valentinas inre tysta resa bland dundrade vindar och vågor, en vattenflaska som rullar och en toalettdörr som slår samt tre för henne okända personer som hon behöver bemöta och hantera i fyrtio dagar och nätter. Att det ska ta just fyrtio dagar vet inte Valentina om förrän efter ett tag. Hade hon vetat om tiden kanske hon inte gått ombord och vi hade inte fått läsa om denna fysiska och mentala res... Läs hela recensionen

 7. Fängslande
  Yama, 5 oktober 2021

  I berättelsen får vi följa med ut på djupt vatten, och även blicka djupare inom oss själva på ett sätt som jag aldrig funderat över tidigare.
  Boken fängslade mig från första sidan och den har lämnat ett avtryck efter sig som jag känner tacksamhet över.

 8. Djup
  Bokdjungeln , 19 september 2021

  Jag tror att många kvinnor kan känna igen sig i delar av handlingen. Att få närmanden från en man utan att det är något en varken uppmuntrat eller önskar. När en inte visar intresse så blir mannen sur och en får dåligt samvete. Ja, ni kanske känner igen det från historier som kvinnor delade när #metoo startade. Jag tycker att boken berör ett viktigt ämne, även om det inte är huvudfokuset.
  Men nu till vad boken egentligen handlar om, personlig utveckling och existentiella frågor. Jag tror ... Läs hela recensionen

 9. Vackert och tänkvärt
  Emelie Persson , 12 juni 2021

  Få böcker har gjort mig så involverad i huvudpersonen som i boken "40 dagar och nätter" av Iren Rinmad. Här möter vi Valentina som trots fysiska ock psykiska men efter en olycka blir övertalad till att följa med på en seglats på den indiska oceanen tillsammans med tre andra. Iren Rinmad har ett oerhört vackert språk och det är inte svårt att följa med i Valentinas, tankar under historiens gång. Jag uppskattar verkligen böcker som denna, böcker som får en att ibland lägga ner boken och reflekt... Läs hela recensionen

 10. Vackert skriven bok
  Hanna , 10 juni 2021

  Denna bok handlar om att följa sitt hjärta, även när man inte är säker på vad hjärtat vill. Boken är vackert skriven med filosofiska livsfunderingar och ett nästintill poetiskt språk. Trots att boken inte är speciellt lång så hinner man känna för och engagera sig i karaktärerna.

  𝗩𝗶 𝗮𝗹𝗹𝗮 ä𝗿 𝗵𝗲𝗺𝗹ö𝘀𝗮 𝗶𝗻𝗻𝗮𝗻 𝘃𝗶 𝗵𝗶&... Läs hela recensionen

 11. En inre resa under en seglats över indiska oceanen
  millimys_books (Veberöd), 2 maj 2021

  Den skildrar en seglats över indiska oceanen liksom en inre resa för vår huvudperson.

  Att vistas på de böljande blå utan något egentligt skyddsnät. En pilgrimstur som ger upphov till många funderingar & insikter.

  Jag gillar hur språket målar fram berättelsen. På ett "Coelho-istiskt" sätt.

  Gillar du böcker med insikter o inre resor så är detta en bok för dig

 12. 40 dagar och nätter
  Tilda, 1 maj 2021

  "Jag var van vid att läsa livets budskap där ingen annan verkade göra det.
  Van att gå dit ingen annan vågade, van att ha mina ögon öppna trots att jag inte ville se sanningen som visades.
  Detta var mitt sanna väsens välsignelse och min persons förbannelse."

  40 dagar och nätter handlar om Valentina, som tillsammans med tre andra personer ger sig ut för att segla över Indiska oceanen. Redan innan avgång är Valentina tveksam till resan, hon håller trots allt fortfarande på att... Läs hela recensionen

 13. En inre resa över ett stormigt hav
  sofias_books, 28 april 2021

  Boken 40 dagar och nätter av Iren Rinmad är en spirituell kortroman med mycket vackert språk och fina miljöbeskrivningar. Den fångade mig direkt och gick fort att läsa ut. I boken får man både följa Valentinas inre resa och hennes seglats över Indiska oceanen. En resa som är väldigt omtumlande och inte alls den härliga semesterresa hon föreställt sig.
  På resan råkar den 4-man lilla besättningen ut för både konflikter med kaptenen (som jag tycker är en riktig skitstövel) och ett stormande ... Läs hela recensionen

 14. 40 dagar och nätter
  Patricia , 28 mars 2021

  40 dagar och nätter av Iren Rinmad @iren.rinmad ✨

  Valentina blir efter en våldsam trafikolycka övertalad att följa med på en resa över indiska oceanen. Efter olyckan har hon varken läkt fysiskt eller psykiskt men erbjudandet att korsa havet är allt för lockande för att tacka nej.
  Ute på havet möts besättningen av både med och motgångar och äventyret visar sig vara en inre resa för Valentina.
  🌟
  Det är en spirituell bok om personlig utveckling, att våga gör... Läs hela recensionen

 15. En personlig resa
  Johan, 17 februari 2021

  Denna bok uppmuntrar jag vem som helst att läsa. Det är en personlig, autentisk och djup berättelse och skildring av samspel och upplevelser, som utgår från de existentiella känslorna som för oss alltid är närvarande men så ofta ouppmärksammade eller osynliggjorda. Det får skildras här i en berättelse som upplevs med hjärtat likväl som med tankarna. Det är en personlig resa och reflektion som sker i läsandet, som genom Iren Rinmads berättarkonst mycket vackert kan ske i samklang med Valentina... Läs hela recensionen

 16. Fantastisk läsning.
  Frida Källman , 28 december 2020

  En bok om tillit till livet, om resan tillbaka hem till sig själv.
  Jag berörs av det innerligt djupa, det andliga och det spirituella. Berättelsen ger en känsla av igenkänning och förtröstan då den är skriven på ett sätt som talar direkt till hjärtat. Samtidigt så berörs jag av det poetiska språket som håller i sig genom hela boken.
  Tack för en underbar och vacker bok.
  / Frida

 17. Vacker och tänkvärd

  Fyra själar ska korsa Indiska oceanen. Fyra själar med olika bakgrund och värderingar ska på en båt styra livet mot något befriande. Det blir en resa med etiska dilemman, existensiella frågor och ett tillfälle att utmana sig själv på ett mentalt och fysiskt plan.
  Vad är livet? Vad är sinne? Vad är jag?
  ------------------
  Jag har sett att många har läst den under en kväll. För mig har det tagit ganska lång tid då text och berättelse kräver eftertanke. Det kräver också stor koncen... Läs hela recensionen

 18. Fin bok
  Malin , 29 november 2020

  Boken tillhör inte genrer som jag brukar läsa, men den var otroligt fin. En bok som man stannar upp och reflekterar över det lästa. Språket är fint, välformulerat och enkelt.

  Rekommenderas!

 19. Fin bok
  @bokslukarfeministen, 27 november 2020

  40 dagar och nätter av Iren Rinmad är en bok om Val som blir övertalad till att korsa Indiska Oceanen där hon även går igenom en spirituell resa mot återhämtning där händelserna som sker är både väntade och oväntade. Val är varken fysiskt eller psykiskt förberedd för resan som men under under tiden går hon även igenom en resa från person till medveten närvaro vilket kanske redan började innan den fysiska resan över havet.
  .
  40 dagar och nätter är en bok om personlig utveckling som ver... Läs hela recensionen

 20. Den bästa bok jag läst på länge! Solklar topp 10!
  Cecilia, 24 november 2020

  Det kändes som om jag själv var med på segelbåten och upplevde varje saltsänkt våg, varje stjärnfall, varje andetag av smärta i de brutna revbenen och allt Val i boken upplevde.
  Detta var inte bara berättelsen om en resa över Indiska Oceanen utan den djupare resan inåt. Reflektioner som är beskrivna på ett otroligt vackert och levande sätt och som talar till mitt eget hjärta.
  Boken är händelserik och spännande samtidigt som den gör mig lugn och harmonisk och jag kunde inte lägga ifr... Läs hela recensionen

 21. En spirituell pärla!

  Efter en våldsam trafikolycka bestämmer sig Valentina för att dra sig undan och läka i fred. När hon får ett erbjudande att stiga ombord på en segelbåt i en vecka tackar hon ja. Det visar sig bli både en inre och en yttre resa fylld av reflektioner kring människans existens.

  Jag blir lugn när jag läser denna bok, jag känner att jag läser boken rent fysiskt men också på ett helt annat plan... Läs hela recensionen

 22. Överraskande läsning
  imittbibliotek, 16 november 2020

  40 dagar och nätter överraskar mig. Boken handlar om Val som efter omtumlande omständigheter hamnar på en seglats över Indiska oceanen. En resa som hon varken är förberedd inför eller i fysisk form för att genomföra. Under resan får Val många tillfällen att reflektera över allt ifrån sin situation till livet i allmänhet. Hon funderar över sin existens, sin utsatthet och samspelet med världen. Ibland tillsammans med sina resenärer. Ibland i en inre dialog.
  Jag förväntade mig inte att hitta... Läs hela recensionen

 23. Spirituell läsning
  @nikolinas_bokhylla, 14 november 2020

  Den här boken tillhör inte den genre som jag brukar läsa, så det här var en lite annorlunda upplevelse. Men jag är väldigt glad att jag har fått chansen att läsa den. Det är en spirituell resa både för huvudkaraktären Valentina och för läsaren. Jag skulle inte kalla den en bladvändare, men jag sugs ändå in i berättelsen. Språket är otroligt vackert och poetiskt. Det här är en bok som man ska ta sin tid med, jäkta inte igenom läsningen. Läs sakta, ta in det vackra språket, och reflektera över ... Läs hela recensionen

 24. Vacker och unik
  Booknerd, 6 november 2020

  Omslaget är lika vackert och unikt som bokens innehåll. Jag älskade att dras med in i en spännande berättelse och samtidigt stanna upp och reflektera över budskapen vid varje kapitels slut. En speciell bok med ett fantastiskt språk och många vackra spirituella budskap att ta till sig.

 25. En annorlunda men fantastisk resa
  Elin (Gävle), 2 november 2020

  Jag kan ju börja med att säga att jag älskade omslaget. Så otroligt fint och välgjort.

  En annan sak som fascinerade mig var hur författaren fick mig att börja bry mig om och faktiskt lära känna huvudkaraktären på så kort tid. Boken är trots allt inte så lång och jag var rädd att inte hinna få en ordentligt uppfattning om henne. Men det var inget jag behövde oroa mig speciellt länge för.

Vår huvudkaraktär följer med på en båtresa i ett försök att hitta tillbaka till sig s... Läs hela recensionen

 26. En bok fylld med spänning och visdom.
  @annas_bokhylla, 1 november 2020

  Vilken vacker, utlämnande och speciell bok! Den griper tag i mig och får mig att själv vilja resa iväg och bara fokusera på mitt inre och de stora existentiella frågorna. Berättelsen är spännande och skriven på ett poetiskt vis. Författaren kan verkligen uttrycka själens innersta frågor.

  Boken lyfter fram människans ego, som förstör och förgör. Ämnet tacksamhet finns med som en röd tråd, att bli stilla, tacka för det vi får. Det tar jag med mig vidare på min livsresa.

 27. Underbar bok
  @saras.bokhylla, 27 oktober 2020

  Jag upplevde så många känslor när jag läste den här boken, trots att det handlar om någon annan kan jag relatera till mig själv. Karaktärerna är starka och modiga samtidigt som de vågar visa sina svagheter. Tar upp viktiga ämnen som berör.

  Det jag älskar mest med boken är språket, det är så otroligt vackert. Orden är formulerade på ett poetiskt vis och berör mig på djupet. Språket skildrar de stunder i livet man man både uppskattar och inte.

  Jag rekommenderar den här boken t... Läs hela recensionen

 28. En resa
  Ylva Öz, 27 oktober 2020

  Längtar du också efter att gå barfota i sanden, att köpa mat från matvagnar, att sova på en båt... att helt enkelt åka till Asien..? Res dit med Iren Rinmad och res också in i dig själv.

  Valentina följer tveksamt med Janek ut på en seglats som ska vara en vecka, men som titeln avslöjar blir den betydligt längre än så. Den trevliga semesterresan förvandlas till en mardröm, särskilt som hon är svårt skadad efter en motorcykelolycka. Större delen av berättelsen utspelar sig på en segel... Läs hela recensionen

 29. Givande bokresa!
  -, 26 oktober 2020

  Iren Rinmad beskriver 40 dagar och nätter som spirituell skönlitteratur, en yttre historia som pekar dig inåt med jämna mellanrum. Det finner jag som en bra beskrivning. På ytan en kvinna som beger sig på en lång båtresa, samtidigt som det finns en historia om en inre smärtkropp som söker svar för sitt helande.

  Jag vill inte påstå att det här är en lättläst bok. Eller en bladvändare. Inte för att språket är krångligt eller berättelsen ointressant, snarare handlar det om att det krä... Läs hela recensionen

 30. Annorlunda roman
  enbokochfika, 25 oktober 2020

  Boken var lättläst, intressant och lite annorlunda mot andra böcker jag läst. Jag tyckte om hur huvudkaraktären kände och tänkte under resans gång, även om det blev lite väl poetiskt ibland. Jag tyckte historien var spännande och det kändes som om jag var med på segelbåten, men jag tappade intresset lite mot slutet. Det blev lite upprepningar och jag väntade på att något mer skulle hända som aldrig hände. Jag rekommenderar dock läsning och boken gör sig bäst om man läser något/några kapitel i taget och tar sig tid att stanna upp för reflektion.

 31. En unik läsupplevelse
  Saga, 23 oktober 2020

  Att "spirituell skönlitteratur" skulle vara något för mig trodde jag väl aldrig riktigt. Men jag inser nu att det är precis det här som jag letat efter i alla böcker som jag läst. "En historia som pekar dig inåt" som författaren själv beskriver det. Och precis så kändes det. Att få följa med på en spännande historia och samtidigt få möta sig själv på ett djupare eller andligare plan, var en helt ny läsupplevelse. En bok som måste upplevas!

 32. Äventyr för sinne och själ
  Victoria Hellberg (Eskilstuna), 22 oktober 2020

  En bok att läsa sakta.
  Bokstav efter bokstav...
  Mening efter mening...
  Sida efter sida.
  Ingen stress.
  Bara suga in vad texten vill säga och njuta av de vackra och kloka meningarna.

  I denna bok får man precis som i Paulo Coelhos böcker läsa om en persons berättelse, men istället för att fokus ligger på det fysiska så är det mer den resan som pågår inom karaktären man på riktigt upplever och tar till sig.
  Det fysiska och mentala svävar ihop i en salig blandning ... Läs hela recensionen

 33. melodisk och lättläst

  De skulle ta en vecka att korsa Indiska Oceanen, det var så han sa, men det var inte sant. Tillsammans med två andra passagerare äntrar hon båten och en resa startar. 40 dagar och nätter är en bok där man får följa med på en utmanande tid i någons liv, då djupa reflektioner över mänsklighetens existens och syfte uppstår. En bok fylld av visdom, insikter och spänning. En bok som är skriven för att upplevas inte bara med sinnet utan även med själen/hjärtat.

  Boken innehåller många fina ... Läs hela recensionen

 34. Spirituell roman
  micaelas_bocker, 22 oktober 2020

  Detta är vad jag skulle kalla en spirituell roman med fokus på att hitta meningen i livet, att våga lyssna på tystnade och utforska vad som finns där. Det handlar också om att lära sig att våga stå upp för sig själv, att våga skapa dålig stämning för att vara sann mot sig själv. Detta är en bok som jag tror passar en person som söker något, dessvärre är jag nog lite för realistisk för att kunna få ut maximalt av den här typen utav bok men är garanterat en fullträff för personer som är mer spirutellt lagda.

 35. Tack, äntligen något läsvärt!
  Clara, 22 oktober 2020

  Stark historia full av insikter och värdefulla budskap.
  Mitt i all spänning infinner sig ett lugn när jag läser. Ett mycket vackert språk med en alldeles egen ton.
  Måste läsas!

 36. Berörde mig djupt
  Vera, 21 oktober 2020

  Jag blev rekommenderad att läsa Iren Rinmads böcker av en vän. Läser sällan böcker men den här kunde jag inte lägga ifrån mig.
  Välskriven och gripande berättelse som berörde mig djupt.
  Jag kommer läsa den minst en gång till för att låta boken visdom sjunka in. Och rekommenderar den till alla som vill ha en bok med en djupare mening.
  Ser fram emot att läsa hennes debutroman!

Visa alla 36 recensioner

Fler böcker av Iren Rinmad