Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2021-02-26
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Dimensioner
218 x 145 x 14 mm
Vikt
328 g
SAB
Lz Thuresson, Matilda
ISBN
9789178853564
Bruten tid : om att vara ung och hjärnskadad (inbunden)

Bruten tid : om att vara ung och hjärnskadad

Inbunden,  Svenska, 2021-02-26
238
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Matilda Thuresson var 13 år när hela hennes liv förändrades. På ett ögonblick. Hon och hennes kompis Marjan var på väg hem från skolan i Falun när de blev påkörda bakifrån, på trottoaren, av en bilist som somnat.
Marjan dog en stund senare på sjukhuset. För Matilda började en kamp som, 20 år senare, fortfarande håller på. Den svåra hjärnskada hon ådrog sig förändrade allt. Till att börja med har hon inte några minnen av de första 13 åren av sitt liv.
Bruten tid är Matildas egen berättelse om vägen tillbaka, om att hitta den person hon vill vara, om att lära sig allting på nytt.
Det är också en bok om fördomar. Om att vilja men inte kunna. Att kunna, men inte få.
Med den här boken berättar Matilda sin historia och hon hoppas den ska inspirera andra genom att visa att det går att genomföra saker, trots att det från början verkar omöjligt. Vill man kan man också läsa boken som ett inlägg i debatten om rätten till ett gott liv för den som har en funktionsvariation.
Alla som mött Matilda vittnar om en person med utstrålning, med vilja, med humor och med mycket karisma. Att det stämmer kommer både den som läser hennes bok och lyssnar till hennes musik också snart att märka.

Stefan Strömberg är författare och föreläsare och har skrivit ett tiotal böcker om Latinamerika. 2020 kom Dalarna Påskön, tur utan retur på Visto förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bruten tid : om att vara ung och hjärnskadad
  2. +
  3. En brutalt ärlig historia : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt En brutalt ärlig historia : en självbiografi av Per Nohr, Håkan Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna