Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Vikmännens rike (del 1)
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2021-04-09
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lundquist, Alexandra (form)
Dimensioner
210 x 145 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Hc
ISBN
9789178853977

I kungens tjänst

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-04-09
197
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det första århundradet efter Kristi födelse lider mot sitt slut och allt fler människor slår sig ner som bönder i det bördiga folklandet Högom vid dagens Sundsvall.
Högom styrs med järnhand av den maktlystne kungen Vimund Ingulfsson som har stora planer för sitt folkland och som gör allt för att hålla det kringvandrande jägarfolket utanför Högoms gränser.
Med allt fler invånare ökar efterfrågan på järnföremål och i kungsgårdens smedja sliter Harald Hovsmed tillsammans med sina drängar, bonden Ulf Munvig och jägaren Hallgrim Hallgrimsson. Harald är en skicklig hantverkare och en ungkarl som gärna roar sig med fester och besök hos den vackra Tyrvi Mannalös, en ogift, driftig kvinna som lever ensam med sina barn i utkanten av Högom.
En dag sker ett oväntat avslöjande som ställer Haralds inrutade tillvaro på ända, tvingar honom att välja mellan kärlek och politiska strategier och får honom att ge sig av på en resa som förändrar hans liv för alltid.

Vikmännens rike är en berättelse från romersk järnålder med arkeologiska teorier som grund om människorna i Mellannorrland och hur området Höga Kusten fick sin första bofasta befolkning för ungefär tvåtusen år sedan. Den utspelar sig långt innan Sverige blev ett rike, i en tid då ätter, hövdingar och småkungar styrde och då bofasta och kringvandrande människor levde sida vid sida.
Den är också en berättelse om den tidlösa kampen mellan gott och ont, mellan olika folkgrupper och om den lilla människans viktiga roll i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I kungens tjänst
 2. +
 3. Gudinnans folk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gudinnans folk av Maria Blomster (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I kungens tjänst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. gedigen research
  Marias bokhylla, 27 juni 2023

  Under det första århundradet efter Kristi födelse slår sig allt fler människor ner i det bördiga Högom (dagens Sundsvall). Högom styrs med järnhand men fler invånare betyder fler problem. Det kringvandrande jägarfolket försöker infiltrera och ta över Högom och kungen Vimund Ingulfsson försöker hålla dem borta. Harald Hovsmed och hans drängar får svårare och svårare att möta efterfrågan och snart visar det sig att det finns en ulv i fårakläder hos dem. Ett oväntat besked vänder Haralds liv upp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Blomster

 • Gudinnans folk

  Maria Blomster

  Harald Hovsmed och hans ätt har skickats norrut av folklandskungen i mellannorrländska Högom för att skapa ett nytt hövdingasäte. Men de är visst inte ensamma i landet med den höga kusten. När deras timmerman brutalt dödas av jägarfolket inleds en...

 • Vikmännens rike - Gudinnas folk

  Maria Blomster

  Harald Hovsmed och hans ätt har skickats norrut av folklandskungen i mellannorrländska Högom för att skapa ett nytt hövdingasäte. Men de är visst inte ensamma i landet med den höga kusten. När deras timmerman brutalt dödas av jägarfolket inleds en...