Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Darwins resa genom Sverige (del 1)
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2021-12-21
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 142 x 17 mm
Vikt
380 g
SAB
Nc.07
ISBN
9789178855841
Darwins resa genom Sverige Del 1 (häftad)

Darwins resa genom Sverige Del 1

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-12-21
217
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i Sveriges avlånga land. Hur kunde det vara att för länge sedan leva som piga eller dräng i Sverige? Hur uppfattade allmogen sin tillvaro och hur förklarade man allt det som var svårt att förstå? Det här är några av de frågor som författaren på ett lättsamt sätt försöker närma sig.

Bo Rudolfsson har tagit med sig sin hund Darwin på en spännande och dramatisk resa genom Sveriges alla 25 landskap. Olika människoöden har letats fram från en historisk verklighet, men även från gamla tiders folktro. Läsaren kommer upptäcka att ofta blandas historisk verklighet med allmogens vilja att med fantasins hjälp göra en bra berättelse ännu bättre.

Det är med allmogens ögon författaren har skrivit bokens 65 berättelser. Läsaren får även stifta bekantskap med några annorlunda människoöden, som kanske kan väcka tankar om den hårfina gränsen mellan att en människa anses vara tokig eller rent av ett geni.

Bo Rudolfsson har arbetat som lärare inom grundskola, gymnasium och vuxen- utbildning. Det var i Gävle och Ockelbo han i 38 år undervisade, bland annat i historia och religionskunskap. Dagen då pensionärslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sådant som intresserat och legat honom varmt om hjärtat hela livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Darwins resa genom Sverige Del 1
  2. +
  3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Rudolfsson

  • Darwins resa genom Sverige

    Bo Rudolfsson

    Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i Sveriges avlånga land. Hur kunde det vara att för länge sedan leva som piga eller dräng i Sverige? Hur...