Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2022-01-10
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
232 g
SAB
Hc
ISBN
9789178856008

Älskade unge

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-10
192
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Eva växer upp i Karlstad, i det nybyggda området Våxnäs. Det är sextiotal och hon lever sina första år i harmoni med mamma och pappa. Vad hon ännu inte kan förstå är det tungsinne som hennes mamma bär med sig och som blir en stor del av deras liv när Evas pappa går en för tidig död till mötes.

Eva lär sig skilja på sin riktiga mamma och den där andra mamman, den som kommer fram i väntade situationer eller helt oväntat.

Eva tar ett stort ansvar men är också en älskad unge, av sin familj och av mammans vänner. Men är skyddsnätet tillräckligt starkt och kan Eva stanna hos sin mamma?

Älskade unge är en roman som skildrar ett sextio- och sjuttio tal för ett barn som växer upp utanför idealbilden av en kärnfamilj. Ett porträtt av en flicka som tidigt lär sig ta ansvar och stå på egna ben, men som också är omgiven av kärlek.

Älskade unge är Marie Morins tionde roman och är en fristående fortsättning på Emma och Pekka De kom från Tornedalen samt NU blir det bra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Älskade unge
  2. +
  3. Minnen av infraröd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av infraröd av Iman Mohammed (inbunden).

Köp båda 2 för 449 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Älskade unge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Känns i hjärtat

    Älskade unge är en läsvärd bok om Eva som växer upp med en mamma som inte alltid klarar sitt föräldraansvar. Depression och missbruk varvas med bra perioder, i de dåliga perioderna finns människor som tar sig an Eva. Författaren skildrar Evas liv, miljön och den tid det utspelar sig på ett trovärdigt sätt. Älskade unge är en bok som känns i hjärtat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marie Morin