Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2022-03-24
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Lolax, Anna (form)
Dimensioner
218 x 149 x 17 mm
Vikt
361 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178856503

Allt handlar om mamma

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-24
169
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När de lagt på lägger de sig skavfötters i sängen.

Siri, vad tror du egentligen har hänt med din mamma?

Jag vet inte. Men jag önskar att jag hade haft en normal familj. Med mamma, pappa, barn. Nu är det barn utan pappa och sjuk mamma.

Allting börjar med att Siris klass ska åka på klassresa. Eller egentligen börjar det mycket tidigare än så. Siri bor med sin mamma i en ny lägenhet, de har flyttat för miljonte gången eftersom mamma som vanligt gjort sig ovän med alla grannar. Mamma är nästan alltid konstig, men under Siris klassresa blir allt mycket värre. Precis efter fotbollsturneringen, då när Adam tog Siris hand och hon blev helt pirrig, tar Lena Siri åt sidan. Hon berättar att Siris mamma har hamnat på sjukhus, att hon inte mår bra. Och vad betyder det att de ska göra en utredning?

Siri som bara vill vara som vilken tolvåring som helst bär plötsligt hela världen på sina axlar. Vad händer e gentligen med mamma?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt handlar om mamma
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Allt handlar om mamma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Allt handlar om mamma
  Bokblomman, 5 oktober 2023

  Lite tragisk handling. Jag hade lite svårt att komma vidare, vill att det ska hända mer. Jag tror att jag gärna vill ha mera handling.

 2. Fin och välskriven bok

  AC (mamma);
  Uppskattade verkligen läsningen och känner igen mig i vissa delar och jag upplever ungdomspirret med första kärleken och vänskaper som verkligen känns som det viktigaste i världen.

  Att boken tar upp hur det kan vara att ha en förälder med npf tycker jag är superbra. Boken passar bra både som högläsning hemma och i klassrummet och jag kan se att detta är en intressant bok att läsa och sedan diskutera tillsammans.

  Boken är välskriven och lättläst och du kommer ... Läs hela recensionen

 3. en viktig läsning
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  En allvarsam och viktig bok om Siri vars mamma inte mår så bra psykiskt. Om att behöva ta för stort ansvar för sin ålder och att önska att man hade en vanlig mamma.

  Allt handlar om mamma av Sophie Larsson är fin bok med levande personporträtt, första kärleken och mycket oro. Allt så ömsint berättat, det känns äkta och trovärdigt och kan nog vara till hjälp för de barn som lever så här.

  Siri bor med sin mamma i en ny lägenhet, de har flyttat för miljonte gången eftersom mamma... Läs hela recensionen

 4. Så viktig bok!
  Cissi, 28 mars 2022

  En fin bok som både passar ungdomar och vuxna. Den handlar om hur det är att vara barn med en förälder med npf-diagnos. Boken berör. Om jag hade varit lärare i mellanstadiet hade jag låtit eleverna läsa den, och sedan haft den som diskussionsunderlag. Nu får jag istället läsa den med min nioåring och samtala om hur många andra barn växer upp. Ett viktigt och allvarligt budskap, men också en bra roman.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Sophia Larsson