Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2022-11-18
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 144 x 18 mm
Vikt
380 g
SAB
Nc.08,Kc
ISBN
9789178859566

Darwins resa genom Sverige. Del 2

Häftad,  Svenska, 2022-11-18
189
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Bo Rudolfsson har tagit med sig sin golden retriever Darwin på en spännande och dramatisk resa med strandhugg i Sveriges alla 25 landskap. Darwins resa genom Sverige del 1 innehöll 65 berättelser och lika många finns i del två. Det är med allmogens ögon författaren beskriver olika människoöden och fantasikittlande sägner om människors relationer till jättar, troll och andra väsen. Darwin är med genom hela boken. Husse förklarar och berättar så att Darwin ska förstå och därför är språket lättsamt och lättillgängligt.

Vi får möta kvinnor som drabbades av häxprocesserna under 1600- och 1700-talen. Ibland beskrivs människor för deras godhets skull, ibland för deras grymhet. Författaren har en tydlig dramaturgisk idé i sitt berättande och låter ofta läsaren mötas av överraskning och förvåning i slutet av berättelserna.

Då Darwins resa genom Sverige del 1 utkom blev boken uppskattad av många som är intresserade av svensk historia och sägner. Husbilsägare fick en reseguide till nya och intressanta resmål och lärare kunde använda boken i sin undervisning för att ge elever nya perspektiv på svensk historia och gamla tiders folktro. I del två får vi fortsätta att följa Darwin på en lärorik resa genom Sverige.

Bo Rudolfsson har arbetat som lärare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Det var i Gävle och Ockelbo han i 38 år undervisade i bland annat historia och religionskunskap. Dagen då pensionärslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sådant som varit ett stort livsintresse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Darwins resa genom Sverige. Del 2
 2. +
 3. Darwins resa genom Sverige. Del 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Darwins resa genom Sverige. Del 1 av Bo Rudolfsson (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Rudolfsson

 • Darwins resa genom Sverige. Del 1

  Bo Rudolfsson

  Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i Sveriges avlånga land. Hur kunde det vara att för länge sedan leva som piga eller dräng i Sverige? Hur...

 • Darwins resa genom Sverige

  Bo Rudolfsson

  Detta är en bok om svensk historia med spännande livsöden och gammal folktro. Boken kan även ses som en resehandbok till många sevärda platser i Sveriges avlånga land. Hur kunde det vara att för länge sedan leva som piga eller dräng i Sverige? Hur...