Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Vikmännens rike (del 2)
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
210 x 143 x 15 mm
Vikt
338 g
SAB
Hc
ISBN
9789178859573

Gudinnans folk

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-11-22
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Harald Hovsmed och hans ätt har skickats norrut av folklandskungen i mellannorrländska Högom för att skapa ett nytt hövdingasäte. Men de är visst inte ensamma i landet med den höga kusten. När deras timmerman brutalt dödas av jägarfolket inleds en seglivad vendetta mellan de bofasta och icke bofasta som kommer att bestå längre än någon av dem kan ana.

Haralds fiende, den hänsynslöse jägarhövdingen Torkil Vimundsson, ger order till den tillfångatagne bondesonen Erik att leta rätt på och dräpa Harald. Men Erik har andra planer. Tillsammans med jägarhövdingens kloka och vackra tjänarinna Ella blir Erik en bricka i maktspelet mellan jägare och bönder där han får utstå en bitter kamp om frihet och kärlek.

Vikmännens Rike Gudinnans folk är den andra delen i en historisk romantrilogi om de första bofasta människorna i Höga Kusten under järnåldern och deras öden och äventyr. Första delen, Vikmännens Rike I kungens tjänst utkom 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gudinnans folk
  2. +
  3. I kungens tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt I kungens tjänst av Maria Blomster (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gudinnans folk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Andra delen i historisk romantrilogi
    Marias bokhylla, 11 oktober 2023

    Folklandskungen har skickat Harald Hovsmed och hans ätt uppåt i landet för att skapa ett nytt hövdingasäte. Problemet är bara att det redan bor människor där och när Harald och hans följe väljer boplats tar de, utan att mena det, över och förstör den heliga ritualplats som finns. Dessutom dödar de en kvinna som säger att de tar saker de inte får. När en av ättens timmermän dödas, skapas ett vendetta som blir seglivat. Men Harald har också en annan fiende, jägarhövdingen Torkil som vill se hon... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Blomster