Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Värsta bästa
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2020-07-24
Förlag
Bonnier Fakta
Originaltitel
Värsta bästa hälsan
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
216 x 155 x 17 mm
Vikt
400 g
SAB
uVna
ISBN
9789178870714

Värsta bästa hälsan : maten, kroppen, hjärnan, sömnen

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-07-24
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  69
Visa alla 1 format & utgåvor
För barnen är livet med de digitala skärmarna fullt av möjligheter. Men det kan också ge problem. Appar och spel som skapats för att framkalla belöningshormoner får oss att sitta stilla och slarva med mat och sömn. I "Värsta bästa hälsan" vänder sig Maria Dufva till de unga och förklarar med hjälp av experter på motion, kost, sömn och psykisk hälsa hur "skärmande" kan påverka måendet. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn som Maria mött i sitt arbete som kriminolog och föreläsare på skolor. Hon träffar ofta barn som känner sig beroende av mobilen och undrar hur de kan bryta mönstret. Det här är uppföljaren till "Värsta bästa nätet" som sålts i över 150 000 exemplar. Boken ingår i ett samarbete med Generation Pep.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värsta bästa hälsan : maten, kroppen, hjärnan, sömnen
 2. +
 3. Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på sociala medier, i chattar och spel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värsta bästa nätet : bli säker och trygg på soc... av Maria Dufva (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Värsta bästa hälsan : maten, kroppen, hjärnan, sömnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Kaffeläsaren, 31 januari 2021

  Värsta bästa hälsan riktar sig till barn från 9 år och uppåt, men den fungerar alldeles utmärkt att läsa också för vuxna när man vill få mer kunskap om hur skärmar påverkar barnen. Maria Dufva är kunnig i ämnet och i boken bjuder hon på sina bästa tips för att må bättre. Boken är peppande och inspirerar till att tänka till runt skärmar och dess användning. Jag gillar att vi får ta del av olika barns problem i boken och därefter får bra tips på hur man ska tänka i det läget. Det är ingen bok s... Läs hela recensionen

 2. Bra högläsningsbok
  Stickan, 16 november 2020

  Jag läste denna tillsammans med min son som är 11 år och den gav oss många bra reflektioner och vi kunde kort diskutera relevanta och intressanta punkter. Vi insåg att även om vi tjatar om tex för mycket skärmtid så finns det de som har betydligt större "problem" och att det verkligen är bra att vi rör på oss och har idrottsaktiviteter. = Detta gav bra perspektiv.

 3. Bra bok om hälsa för barn och vuxna

  AC (mamma):
  Boken Värsta Bästa hälsan läste jag själv först igenom innan barnen och jag läste något kapitel då och då.
  Detta är ingen bok vi vill ta med till sängen då boken verkligen skapar dialoger. Man kanske vill smälta vissa saker, fundera på hur vi gör i vår familj och prata om hur vi vill ha det. Som vuxen kan det ibland vara skönt att luta sig tillbaka mot en skriven text också iaf om man har barn som är duktiga på att argumentera.

  Maria Dufva är krimolog och författa... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner