Värsta bästa svårsnacket : om porr, sex & samtycke (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Värsta bästa
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2021-07-22
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
220 x 155 x 17 mm
Vikt
377 g
SAB
uVnd
ISBN
9789178871636

Värsta bästa svårsnacket : om porr, sex & samtycke

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-22
219
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Värsta bästa svårsnacket" ger barn och unga svar på deras vanliga men ofta svårpratade frågor om porr, sex och samtycke. Idag kommer många i kontakt med porr långt innan de vet vad ett sexliv innebär. Porren kan kännas spännande men också skrämmande. Denna bok förklarar vad porr är, hur den görs och hur den skiljer sig från sex. Utan att moralisera eller skambelägga ger författarna råd om hur unga kan förhålla sig till porr och till sin egen sexualitet. I boken hörs verkliga berättelser från barn, men också röster från läkare, psykologer och jurister. Detta är uppföljaren till "Värsta bästa nätet" och "Värsta bästa hälsan" som tillsammans sålts i över 190 000 exemplar. Boken ingår i ett samarbete med World Childhood Foundation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värsta bästa svårsnacket : om porr, sex & samtycke
 2. +
 3. Värsta bästa tonåren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värsta bästa tonåren av Maria Dufva, Frida Garell (inbunden).

Köp båda 2 för 402 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värsta bästa svårsnacket : om porr, sex & samtycke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket användbar bok för tonåringar och föräldrar
  Istvan Pusztai, 29 december 2023

  Jag köpte boken till min snart 13-åriga dotter, men jag läste den innan jag gav den till henne. Jag tycker att det är en mycket användbar bok och jag rekommenderar den varmt till tonåringar och deras föräldrar.

  Det blir tidigt tydligt att boken inte är positivt inställd till porr, men den diskuterar ämnet tillräckligt detaljerat och nyanserat och, vilket är viktigt, den är aldrig värderande mot tonåringar (eller någon annan) som tittar på porr.

  Tyngdpunkten ligger på ... Läs hela recensionen

 2. Välvillig men ändå lite skev
  Per A.J. Andersson, 9 mars 2022

  "Värsta bästa svårsnacket" vill väl. Den vill hjälpa barn och ungdomar att bättre förstå vad porr är, hur den kan påverka och vilka riskerna är. Den säger sig vilja måna om de ungas hälsa, och man vill undvika att moralisera. Men det lyckas inte alltid. Eller ens ofta. Det blir flitigt en vi-och-dom-mentalitet över diskursen, vilket återupprepar "bogie-man"-syndromet.

  Några exempel: "de stora porrbolagen" / "tjänar pengar" (sid 19), "porrproducenterna tjänar mer pengar (sid 24), "vi ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner