Kring denna konst (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (325.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Stina Wollter
Utgivningsdatum
2021-11-05
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789178872268
Kring denna konst (ljudbok)

Kring denna konst Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-11-05

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sedan mer än trettio år tillbaka har Stina Wollter varit yrkesverksam konstnär. I Kring denna konst får vi kliva in i hennes rika konstnärskap, in i berättelserna bakom bilderna, och händelserna bakom berättelserna.

Boken innehåller ett rikt urval av Stinas egna verk genom årtionden - från måleri och teckningar till kollage, skulpturer och foton. Den är både indelad i kronologiska avsnitt som baseras på teman och erfarenheter i hennes eget liv, och här och där får vi även djupdyka ner och stanna upp i enstaka verk. Hon beskriver hur konsten och livets händelser vävs samman och påverkar varandra i ett växelspel där konsten står för både ett tryggt rum och ett sätt att kommunicera med omvärlden och samtidigt förstå och bearbeta den.

Kring denna konst ger ingångar och öppningar till en värld som av många kanske upplevs som sluten. Det är en bok om människan, skapandet och kreativitetens kraft. Om livet i konsten och konsten i livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stina Wollter

  • Kring denna kropp

    Stina Wollter

    Med vidöppen blick och personlig röst berättar Stina Wollter om människor, möten och händelser som påverkat henne. Hon ger sig ut på en slags upptäcktsfärd i den egna kroppens historia. Vad har berört, invaderat, påverkat, lyft och sänkt den? Det ...

  • SIGNERAD: Kriget mot kroppen - Signerad av Erik Hemmingsson och Stina Wollter

    Erik Hemmingsson, Stina Wollter

    Är du också trött på att leva med vikthets och fetthat i en dietkultur som stjälper mer än hjälper? Författarna delar här chockerande berättelser om viktmobbning, både från samhället i stort och från sjukvården. De visar att vårt gamla invanda sät...