Kriget mot kroppen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lilja, Per (form)
Illustratör/Fotograf
Stina Wollter
Dimensioner
217 x 155 x 28 mm
Vikt
706 g
SAB
Vmbb
ISBN
9789178874002
Kriget mot kroppen (inbunden)

Kriget mot kroppen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-19
249
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Alldeles för många tvingas idag leva med vikthets och fettfobi i en dietkultur som stjälper mer än hjälper. Överviktsforskaren Erik Hemmingsson och konstnären Stina Wollter delar här chockerande vittnesmål om viktmobbning, både från samhället i stort och från sjukvården. De skärskådar en värld som tycks vara besatt av hälsa, men som varken gör människor lättare, friskare eller gladare.

Vad menas egentligen med hälsa? Är BMI ett bra verktyg? Vad säger aktuell forskning?

Författarna visar vägen mot en hälsosammare värld genom att ifrågasätta gamla sanningar och lyfta fram nya. Genom att utgå från vad just din kropp behöver och mår bra av istället för vad du väger, kan du uppnå bättre hälsa. Men framför allt, det är dags att sluta fred med kroppen!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kriget mot kroppen
 2. +
 3. Krishandboken : allt du behöver för att klara dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krishandboken : allt du behöver för att klara dig av Niklas Kämpargård (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kriget mot kroppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Käftsmäll och smekning
  Cecilia Ekhem (Ekhemmanet), 12 oktober 2022

  Årets viktigaste bok Och nästa års viktigaste, och nästa. En mjuk men tydlig bladvändare om hur människor enbart baserat på vikt döms och utsätts på ett vis som är otänkbart och lagvidrigt vid alla andra typer av utanförskap.
  En käftsmäll av smärtsamma vittnesbörd och kalla fakta, och samtidigt en smekning över kinden på alla som i denna smalhetsande värld känner igen blicken på den tjocka kroppen. Det behövs en varmare blick, en större insikt om alla komponenter i begreppet hälsa, och e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna