Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald (inbunden) Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-10-03
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form)
Dimensioner
248 x 177 x 24 mm
Vikt
782 g
SAB
Ue.052
ISBN
9789178874248
Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald (inbunden)

Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-03
129 279 Du sparar 150 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vad är biologisk mångfald? Ja, egentligen allt liv, all natur där människan är en art bland miljoner andra. Men under de senaste hundra åren har vi utsatt naturen för så stora förändringar att mängder av arter pressats hårt. Ibland till randen av utrotning. Och alla dessa arter bär på sin egen historia. De är alla djur och växter som evolutionen format till något fullständigt unikt.

I "Tusen och 1 art" berättar Martin Emtenäs personligt och engagerande om åtta djurarter som har det svårt och hotar att försvinna, och visar samtidigt hur vi människor har urholkat naturen som omger oss - skogarna, ängarna, haven och de en gång i tiden så vildsinta älvarna i norr. Vi har förlorat mycket längs vägen när vi använt naturtillgångar och förändrat vårt samhälle. Vad är det vi fått istället? Offrar vi den biologiska mångfalden för någonting bättre? Vad är en art värd?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tusen och 1 art : om biologisk mångfald och mänsklig enfald. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tusen och en art
    Göran Toss, 17 mars 2023

    Lättläst, direkt. Varierande innehåll. För en van naturmänniska gav boken inte så mycket nytt, men för en bredare allmänhet gör den säkert det.

Visa alla 1 recensioner