Smaker från Afrika (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (14.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-23
Förlag
Bonnier Fakta
ISBN
9789178874712

Smaker från Afrika E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2022-11-23
119
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Smaker från Afrika är Khadijas Mohamuds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mohamud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.

Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris 2023.

Juryns motivering: "Här följer vi författaren på en kulinarisk resa genom en hel kontinent. Med sitt gedigna kunnande guidar hon oss mellan Makroud i Nordafrika till Bobooti i Sydafrika. Ibland gör hon egna varianter på rätterna för att hennes barn ska gilla dem: inte allt i en gryta, utan var sak för sig. Tydligen passar det även oss."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Khadija Mohamud

  • Khadijas kök : recept från Östafrika

    Khadija Mohamud

    I Khadijas kitchen står det östafrikanska köket i fokus med recept på injera, sambusas, dorho wat och femtiotalet andra smakrika, välkryddade rätter. Mat som många gillar att äta men som få av oss vet hur man lagar! Khadija Mohamud har här samlat ...