Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2023-03-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
PdeR, Nina Leino (form)
Dimensioner
225 x 140 x 23 mm
Vikt
371 g
SAB
Ddc,Doeba
ISBN
9789178874880

Expertparadoxen : ska jag alltid lyssna på forskarna?

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2023-03-13
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tänk dig en värld utan experter. Lite skönt att slippa alla besserwissrar och förståsigpåare, kanske? Men om alla experter försvann skulle du nog snabbt bli rätt vilsen. För det är ju ofta experter som leder dig rätt. Både när du vill kontrollera ett konstigt födelsemärke, ta körkort eller veta vad det ska bli för väder i helgen. Under de senaste åren, inte minst under covid-19-pandemin, har många vänt sig till vetenskapliga auktoriteter för att få definitiva svar, bara för att inse att forskare ibland är oeniga och att forskare kan ha fel. Så när ska du lyssna på forskarna? Och vad händer när forskare har fel?

Expertparadoxen visar att trots att det är bra att lyssna på experter kan ett alltför stort förtroende för vetenskapliga auktoriteter ha förödande konsekvenser. I Expertparadoxen får du de verktyg som du behöver för att ta hjälp av andras kunskap på bästa möjliga sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Expertparadoxen : ska jag alltid lyssna på forskarna?
  2. +
  3. Livet som pågår här

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 444 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Expertparadoxen : ska jag alltid lyssna på forskarna?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 19 mars 2023

    Betyg: 3 av 5 - 📚 - Den här boken, Expertparadoxen, är den fjärde boken som jag har läst av forskaren Emma Frans. Dom tidigare böckerna heter Larmrapporten - Att skilja vetenskap från trams; Sant, falskt eller mittemellan; och Alla tvättar händerna. Jag tycker att alla hennes fyra böcker är bra och läsvärda. Det är intressanta fakta presenterat på ett enkelt och lättfattligt sätt, och även med lite humor. Lyssnade på boken, och den var bra inläst av författaren själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Frans