Odla året om (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-01-02
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Israelsson, Lena (foto)
Dimensioner
242 x 197 x 17 mm
Vikt
594 g
SAB
Qed
ISBN
9789178875498
Odla året om (häftad)

Odla året om

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-01-02
147
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  164
 • Skickas inom 2-4 vardagar
  289
Visa alla 2 format & utgåvor
Vill du få hemodlade kryddor mitt i vintern?

Äta färska grönsaker under våren?

Så på sommaren för att skörda under hösten?

Tänk att få späda spenatblad på våren när tussilagon blommar. Het chili och söta tomater under sommarsolen. Mizunakål och majrovor långt in på senhösten. När snön sedan faller blir grönkålen ännu godare, och i köksfönstret spirar mikroblad.

Lena Israelssons nya bok, Odla året om, är en praktisk handbok för dig som vill förlänga din odlingssäsong. Och fördubbla, ja kanske tredubbla, din skörd.

Här får du inspirerande och kunniga tips om vilka grönsaker, örter och kryddor som passar de olika årstiderna. Du får veta skillnaden mellan kall- och varmvädersväxter, vilka odlingsmetoder som passar bäst för olika växter och när du ska förkultivera, utplantera och skörda. Mycket handlar om en smart planering av sådden, men också om täckning med plast, glas eller fiberväv. Och om gödsling. Att skapa en fruktbar och bördig jord är grundbulten för all odling och en av bokens viktigaste delar.

Att välja rätt växter är också viktigt. Odla året om innehåller en omfattande lathund där du får tips om bästa sättet att kombinera dina grödor. Här finns också väderfakta för alla delar av landet. Kom ihåg att många växter faktiskt tål frost. I boken får du 40 exempel. Du behöver inte vara en mästerodlare för att skörda färska grönsaker året om. Det är bara att sätt igång!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Odla året om
 2. +
 3. Vinterodling : skörda när det är kallt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterodling : skörda när det är kallt av Sara Bäckmo (häftad).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Odla året om. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Full med idéer
  Ylva Nylén (Ösmo), 28 april 2023

  Full med idéer och tips. Bra förklaringar med vackra bilder. Odlingsidéer för alla årstider som faktiskt inte är jättekrångligt eller svårt. Jag är väldigt nöjd med köpet.

 2. Israelsson sviker aldrig
  Lena Lindberg, 17 mars 2023

  Inpirerande med tydliga raka enkla budskap och information för den verklige odlaren, inte för den som vill köpa en massa dyra produkter och flasha, utan för dig som tar odlingen på allvar och inser att alla kan och behöver odla om de har plats. Vi odlar året om mer eller mindre, här finns verktyg för att göra det enklare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Israelsson