Den svenska poesins historia (inbunden) Den svenska poesins historia
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
443
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
Modernista
Dimensioner
215 x 140 x 32 mm
Vikt
620 g
SAB
Gc.03
ISBN
9789178930319
Den svenska poesins historia (inbunden)

Den svenska poesins historia

Inbunden,  Svenska, 2019-12-20
109 219 Du sparar 110 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det stora översiktsverket om svensk poesi i ny presentutgåva

Staffan Bergstens Den svenska poesins historia är det första översiktsverket över den svenskspråkiga poesin, en engagerande introduktion till de berömda höjdpunkterna lika väl som till underjordiska förbindelser och avlägsna ekon.
Med lätthet och vittfamnande kunskap tecknar Bergsten vägen från besvärjelser och ballader, över herkuliska stordåd, suckars mysterier och svartalfer, sköldmör, bokstävlar och vita mäns slavar till den nyare poesin från tiden före 2007, när boken utkom för första gången. Ett rikt och personligt urval av de avgörande dikterna från förr och nu presenteras, analyseras infallsrikt och sätts in i sitt litterära och historiska sammanhang.
Här finns även en utförlig uppslagsdel med biografiska notiser över de viktigaste poeterna samt en lättfattlig genomgång av verslärans grunder.

STAFFAN BERGSTEN, född 1932, blev 1961 docent i litteraturvetenskap och poetik vid Uppsala universitet. Han har skrivit en rad vetenskapliga och populärvetenskapliga böcker om Erik Johan Stagnelius, Gustaf Fröding, Tomas Tranströmer, Katarina Frostenson, Ann Jäderlund med flera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska poesins historia
  2. +
  3. Svensk romantisk poesi : från Kellgren till Rydberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk romantisk poesi : från Kellgren till Ryd... av Staffan Bergsten (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Staffan Bergsten