Den svenska poesins historia (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
Modernista
ISBN
9789178930326
Den svenska poesins historia (e-bok)

Den svenska poesins historia E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-12-20

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det stora översiktsverket om svensk poesi i ny presentutgåva

Staffan Bergstens Den svenska poesins historia är det första översiktsverket över den svenskspråkiga poesin, en engagerande introduktion till de berömda höjdpunkterna lika väl som till underjordiska förbindelser och avlägsna ekon.

Med lätthet och vittfamnande kunskap tecknar Bergsten vägen från besvärjelser och ballader, över herkuliska stordåd, suckars mysterier och svartalfer, sköldmör, bokstävlar och vita mäns slavar till den nyare poesin från tiden före 2007, när boken utkom för första gången. Ett rikt och personligt urval av de avgörande dikterna från förr och nu presenteras, analyseras infallsrikt och sätts in i sitt litterära och historiska sammanhang.

Här finns även en utförlig uppslagsdel med biografiska notiser över de viktigaste poeterna samt en lättfattlig genomgång av verslärans grunder.

STAFFAN BERGSTEN, född 1932, blev 1961 docent i litteraturvetenskap och poetik vid Uppsala universitet. Han har skrivit en rad vetenskapliga och populärvetenskapliga böcker om Erik Johan Stagnelius, Gustaf Fröding, Tomas Tranströmer, Katarina Frostenson, Ann Jäderlund med flera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bergsten Staffan

  • Gustaf Fröding

    Bergsten Staffan

    »Staffan Bergsten fyller ett girigt tomrum i bokhandeln och på biblioteken. En alldeles utmärkt introduktion till Frödings liv och verk.« AFTONBLADET »Staffan Bergstens insiktsfulla porträtt av Gustaf Fröding, ?ordmusikanten?, lämnar ingen oberörd...

  • Karlfeldt

    Bergsten Staffan

    »En stor ?Life & letter?-studie som har samma ambitionsnivå som Thorsten Fågelqvists och Jöran Mjöbergs klassiska arbeten.« | Magnus William-Olsson, Aftonbladet I Staffan Bergstens bok om Erik Axel Karlfeldt porträtteras en av den svenska poesins ...