Malamander (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Avgrundens Havsbad (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2019-09-30
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
Malamander
Illustratör/Fotograf
Thomas Taylor
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
487 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178930418

Malamander

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-09-30
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är vinter i staden staden Avgrundens Havsbad dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem.
Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse verkar vara sann.
Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer.
I svensk översättning av Jan Risheden.

THOMAS TAYLOR [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art and Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter och de vises sten. Malamander - den första boken i Thomas Taylors läskiga och fantasifulla trilogi om kuststaden Avgrundens Havsbad - gjorde succé och kommer nu också att produceras som långfilm av Sony Pictures, med John Cooley (Inside Out) som manusförfattare. Gargantis är den andra boken i trilogin.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fyllt av myter och legender och med en gotisk tvist.« The Bookseller, månadens barnbok

»Fantastiskt berättande med ett Dickenskt karaktärsgalleri och hårresande sjöodjur. Jag kunde inte sluta läsa.« M.G. Leonard, författare till Beetle Boy
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Malamander. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Great storytelling, exciting adventure
  Istvan Pusztai, 17 januari 2021

  I am happy to have found the "Avgrundens Havsbad" books, of which Malamander is the first part.
  The characters are interesting and well developed, the adventure is exciting and the storytelling is fantastic.
  I read the book for a 9 year old who really loved it and wanted us to read the 2nd part, Gargantis, too (that is just as well written as this book). It sometimes gets a bit scary, but in a way that it remains colorful and not getting really dark, which I like in adventure books.
  Warmly recommended read!

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 14 november 2020

  Vilket fantastiskt, fartfyllt, fascinerande, fantasifullt och finurligt äventyr den här boken är!
  Med miljöbeskrivningar som gör att man sugs rakt in i boksidan och spännande karaktärer som väcker både nyfikenhet och empati är det svårt att inte läsa bara en sida till, bara ett kapitel till...
  Malamander passar både bra som högläsningsbok och som egen läsning för barn i alla åldrar. Jag räknar definitivt mig själv dit i detta fallet!

Visa alla 2 recensioner