Malamander (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2019-09-26
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Risheden
ISBN
9789178930425
Malamander (e-bok)

Malamander E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-26

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
EN DEL LEGENDER BITER HÅRDARE...

Det är vinter i staden Avgrundens Havsbad, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem.

Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse - verkar vara sann.

Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer.

THOMAS TAYLOR, [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art & Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter & de vises sten. Han har sedan dess skrivit och illustrerat flera prisbelönta barnböcker. Filmrättigheterna till Malamander har köpts av Sony Pictures.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fullt av myter och legender.« The Bookseller väljer Malamander till månadens barnbok

»Fantasifullt historieberättande när det är som bäst.« M. G. Leonard
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Malamander. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magisk och häpnadsväckande
    -, 21 november 2022

    Fantastiskt bra bok som fångar intresset både hos stora och små. Man blir fångad redan i början av boken och kan knappt bärga sig vad som ska hända här näst. Rekommenderar den varmt, även uppföljarna!!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Taylor Thomas