Oktoberbarn (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2019-08-08
Förlag
Modernista
ISBN
9789178930562
Oktoberbarn (e-bok)

Oktoberbarn E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-08

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kritikerhyllad & nominerad till Sveriges Radios romanpris

»När läste jag senast en roman som slog mig i bojor på detta sätt?« Martina Montelius, Expressen

»En djärv bok. Jag hoppas att den får många läsare.« Mikaela Blomqvist, Göteborgs-posten

Periodvis mellan 2013 och 2017 är författaren tvångsinlagd på en psykiatrisk avdelning, där hon utsätts för upprepade serier ECT-behandlingar, det vill säga elektricitet som framkallar ett slags epileptisk kramp. Behandlingen är vanlig och anses vedertagen för många psykiska åkommor, men forskare är ännu oense om dess effekter och bieffekter. För författaren började liv och minnen försvinna redan medan behandlingarna på »fabriken« pågick.

Linda Boström Knausgårds tredje roman Oktoberbarn är en ursinnig uppgörelse med psykiatrin men också ett allt mer desperat minnesarbete, en ojämn kamp mot dörrar som slutgiltigt stängs, där barndom, ungdom, äktenskap, föräldraskap och skilsmässa flimrar förbi, och människor och platser träder fram i blixtbelysning. En förtvivlad bok helt utan försvar, en berättelse som i grund och botten bara vill finnas kvar.

Linda Boström Knausgård föddes 1972 och debuterade som poet 1998. Hennes kritikerrosade novellsamling Grand mal [2011], följdes upp med Helioskatastrofen [2013] som belönades med Mare Kandre-priset och nominerades till Sveriges Radios romanpris och National Book Award i USA. Välkommen till Amerika [2016] nominera des till Augustpriset och Best Translated Book Award i USA samt har översatts till tjugotvå språk. Hennes senaste roman Oktoberbarn [2019] nominerades till Sveriges Radios romanpris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oktoberbarn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fängslande
    Peter , 23 mars 2021

    Lite svårläst till en början, men ge inte upp utan läs hela! När hela boken är läst får man en större förståelse för helheten. Rekommenderas!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Boström Knausgård Linda