Knutbykoden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2019-10-02
Förlag
Modernista
Översättare
Silje Lundgren
Originaltitel
Knutby-koden
Dimensioner
179 x 109 x 25 mm
Vikt
205 g
SAB
Oer-cz Knutbymordet 2004,Oer-cz Fossmo, Helge
ISBN
9789178932573
Knutbykoden (pocket)

Knutbykoden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-10-02
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I januari 2004 mördas en kvinna brutalt i ett litet svenskt samhälle, och hennes granne förs till sjukhus med livshotande skador. Under de följande månaderna rullas ett osannolikt svartsjukedrama upp i medierna - det så kallade Knutbydramat - där otrohet vävs samman med maktbegär och en blind vilja till lydnad inför Gud.
Knutbykoden bygger på en lång rad samtal som Eva Lundgren fört med den livstidsdömde pingstpastorn Helge Fossmo på Kumla-fängelset.
Att Fossmo var en av de ansvariga för händelserna stod bortom alla tvivel, men i samtalen och under sitt arbete med rättsprotokoll och opublicerat material började Lundgren ana ett mönster, något som fattades i mediebilden och som måste blottläggas för att vi ska kunna förstå det som skedde i Knutby. Detta mönster kallar hon »Knutbykoden«

EVA LUNDGREN, född 1947 i Norge, är genusvetare och författare. Mellan 1993 och 2011 var hon professor i sociologi vid Uppsala universitet, med särskild inriktning på kvinnoforskning vid Avdelningen för samhällsvetenskaplig genusforskning.

»Omskakande läsning som stämmer till eftertanke.« DALA-DEMOKRATEN

»I Helge Fossmos berättelse framträder en bisarr och kuslig Knutbyvärld. En mycket spännande bok.« SMÅLANDSPOSTEN

»Jag har inte blivit så fängslad av en bok sedan Stieg Larssons trilogi.« BERGENS TIDENDE
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Knutbykoden
 2. +
 3. När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. Anna Pella.

De som köpt den här boken har ofta också köpt När du ler stannar tiden : dagbok till min dott... av Anna Pella (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Knutbykoden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett breddat perspektiv på Knutby
  Kristina Ö, 17 januari 2020

  Boken fokuserar på Knutbysektens tillblivelse och hur den kunde fortsätta verka på ett sådant extremt sätt. På så vis är inte morden i sig i fokus, utan fokus ligger på hur idéer kunde växa fram och frodas trots att de borde varit varningssignaler redan i ett tidigt stadium.

  Boken rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Lundgren