Döden i Gaillac (Enzo Macleod, del 2) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Enzo Macleod (del 2)
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2020-03-08
Förlag
Modernista
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789178933204
Döden i Gaillac (Enzo Macleod, del 2) (e-bok)

Döden i Gaillac (Enzo Macleod, del 2) E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-03-08

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
»Peter May är en av mina nya favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

Gaillac i sydvästra Frankrike. Gil Petty, USA:s mest uppburne vinskribent, hittas upphängd på en vingård, klädd i den ceremoniella dräkt som används inom brödraskapet l"Ordre de la Dive Bouteille och med kroppen marinerad i rött vin. För kriminalteknikern Enzo Macleod ligger nyckeln till mysteriet i att lyckas avkoda Pettys legendomsusade recensioner som kunde lyfta en vingårds rykte till skyarna, eller fullkomligt krossa det.
Enzo upptäcker snart att det bakom den franska vinodlingens fridfulla fasad lurar en miljö full av rivalitet och att någon tycks vara beredd att stoppa honom, även om det kräver ännu ett mord.
Döden i Gaillac är andra boken i serien om Enzo McLeod.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över fyra miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA.

»Han har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas Deckarhörna

»Enzo Macleod är en underbar karaktär.« Mystery Books Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden i Gaillac (Enzo Macleod, del 2). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hafsig och sexistisk
    Charlotta , 23 juni 2020

    Döden i Gaillac lämnar mig med en dålig smak i munnen. Slutet är hafsigt ihopkommer och intrigen förefaller mest existera för att författaren ska kunna skriva av en massa dyra viner på omkostnadskontot. Ärligt talat gissade jag vem mördaren var ganska snart in i boken. Dessutom , för en hundvän, är boken förfärlig , vad som beskrivs lämnar mig förtvivlad. Jag gillade Lewistrilogin och de fristående böckerna med ursprung i Skottland. Men Döden i Gaillac ger mig, trots cliffhangern på slutet, ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May