Från Osnabrücks station till Jerusalem (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2021-08-27
Förlag
Modernista
Översättare
Sara Gordan, Kerstin Munck
Originaltitel
Gare d'Osnabrück à Jérusalem
Illustratör/Fotograf
Pierre Alechinsky
Dimensioner
210 x 136 x 13 mm
Vikt
244 g
SAB
Hce
ISBN
9789178933440

Från Osnabrücks station till Jerusalem

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-08-27
214
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Som att försöka navigera i en liten eka på ett stormigt hav av känslor och motkänslor. Jag låter mig vaggas in i Hélène Cixous glana litterära värld.« Sinziana Ravini, Aftonbladet

Att resa till Osnabrück är att resa till Jerusalem, det är att finna och förlora. Det är att gräva fram hemligheter, återuppväcka döda, ge ordet till de stumma. Och det är att förlora den absoluta friheten i att vara jude eller judinna eller inte vara det när man vill, en frihet jag åtnjuter villkorligt.

Berättarjagets mor är död, och med henne alla berättelser om Osnabrück, staden som under nazismen plötsligt vände sig mot och började mörda sina egna medborgare.
I sökandet efter sina flydda eller mördade släktingar finner berättaren en Kung Lear-liknande historia, om en fader som flydde till sin dotter i Jerusalem men blev avvisad och tvingades tillbaka till Tyskland.
Med poetisk skärpa skriver Hélène Cixous de dödas vittnesmål, med utgångspunkt i frågan om vem som ska bevara historien när de sista som minns har dött. I svensk översättning av Sara Gordan och Kerstin Munck.

HÉLÈNE CIXOUS, född 1937 i Oran i Algeriet, är en fransk feminist, filosof, litteraturvetare, dramatiker och författare. Med över 50 skönlitterära titlar på verklistan och som tidigare husdramaturg på Thêatre du Soleil är hon en av vår tids största och viktigaste berättare. Hennes författarskap har belönats med bland annat Prix Marguerite Duras [2014] och Prix Marguerite Yourcenar [2016].
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från Osnabrücks station till Jerusalem
  2. +
  3. Den vilda kvinnans dagdrömmerier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den vilda kvinnans dagdrömmerier av Hélène Cixous (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hélène Cixous