Vi (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2020-07-13
Förlag
Modernista
Översättare
Sven Vallmark
Originaltitel
My
Dimensioner
210 x 135 x 16 mm
Vikt
236 g
SAB
Hce
ISBN
9789178934478
Vi (storpocket)

Vi

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2020-07-13
129
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En av världslitteraturens främsta dystopier.« | Svenska Dagbladet

»Vi är en av nittonhundratalets stora romaner.« | Irving Howe

Jevgenij Zamjatins Vi [1924] var den första moderna dystopiska romanen - den direkta förebilden till både Aldous Huxleys Du sköna nya värld och George Orwells 1984.
Boken utspelar sig i en totalövervakad stat innanför glas. En profetisk satir över Stalins Sovjet, där boken förbjöds. Men Zamjatins dystopiska visioner av en framtida övervakningens diktatur tog lika mycket intryck av väst: den första versionen av boken skrevs i England under första världskriget.
Vår tids registrering av allt privatliv har gjort denna ryska klassiker kusligt aktuell. Här i översättning av Sven Vallmark och med ett nyskrivet förord av författaren och översättaren Nils Håkanson.

JEVGENIJ ZAMJATIN [1884 -1937] var en rysk prosaförfattare, dramatiker, skeppsbyggnadsingenjör och revolutionär. Romanen Vi [1924] var det första ryska verk som förbjöds av den sovjetiska censuren.

»Zamjatins intuitiva känsla för den irrationella sidan av totalitarismen - mänskliga offer, grymheten som självändamål - gör Vi överlägsen Huxleys Du sköna nya värld.« | George Orwell

»En lysande roman. Liknar inget annat.« | The Times

»Fantastisk.« | New York Times

»En av de bästa!« | New York Review of Books
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi
  2. +
  3. Kallocain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kallocain av Karin Boye (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tidig dystopi
    Johanna , 22 augusti 2021

    Den här boken är rent förbaskat otäck. Ändå kan man inte sluta läsa. En av de första böckerna att fastna i den sovjetiska censuren (bara en sån sak!). Och utan den här ingen "1984". Barnen uppfostras inte längre av föräldrarna utan samhället. Människorna är inte individer utan nummer. Alla byggnader är genomskinliga, så det är ingen idé att försöka ha nåra hemligheter. När uppror utbryter undrar man mest om det inte är iscensatt för att visa hur stark Den Enda Staten är. Låter det bra? Då kanske du ska ta en paus från allt vad feelgood heter.

Visa alla 1 recensioner