Kyrkbröllop (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mia-trilogin (del 2)
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2021-08-24
Förlag
Modernista
ISBN
9789178934515
Kyrkbröllop (e-bok)

Kyrkbröllop E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-08-24

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Andra delen i Moa Martinsons självbiografiska trilogi

Kyrkbröllop från 1938 är andra delen i den självbiografiska romantrilogi som inleds med Mor gifter sig och avslutas med Kungens rosor.
I Norrköpings arbetarkvarter sjuder det kring förra sekelskiftet av uppror och medlöperi: när strejk utbryter propagerar Mias ena morbror för klasskamp och den andre blir strejkbrytare - men de flesta karlar tycks nöja sig med att supa och slåss, som när den nioåriga Mia var tärna på sin moster Charlottes bröllop.
Hon vet egentligen bara en sak helt säkert: hon tänker aldrig gifta sig. Som fjortonåring får hon socknens bästa avgångsbetyg och ger sig ut i världen.
Moa Martinson skrev trilogin om Mia [1936-1939] som ett svar på tidens frejdiga och ofta förljugna pojkbiografier. Sviten utgör en av de stora fattigdomsskildringarna i den svenska romankonsten och ett av arbetarlitteraturens portal -verk, vars osentimentala frispråkighet satte djupa spår i sin samtid.

MOA MARTINSON, född i Östergötland 1890, skrev trilogin om Mia [1936-1939] som ett svar på tidens frejdiga och ofta förljugna pojkbiografier. Sviten utgör en av de stora fattigdomsskildringarna i den svenska romankonsten och ett av arbetarlitteraturens portalverk, vars osentimentala frispråkighet satte djupa spår i sin samtid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Moa Martinson