Vit död (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Helgi Reykdal (del 1)
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2020-10-18
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789178934928

Vit död E-bok

(3 röster)
E-bok,  Svenska, 2020-10-18

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första boken i Helgi Reykdal-serien, som tar vid efter de bästsäljande böckerna om Hulda Hermansdóttir

»Ragnar Jónasson behärskar nordic noir-genren till fullo.« Financial Times

1983. Ett gammalt sjukhus i Akureyri på norra Island, tidigare använt som tuberkulossanatorium. En morgon hittas den äldre sjuksköterskan Yrsa brutalt mördad på sitt kontor, med två fingrar avskurna. Kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir och en överordnad kollega, Sverrir, skickas dit för att utreda fallet. Det finns fyra misstänkta, varav en är huvudläkaren Fridjon. Men mindre än en vecka efter det första mordet hittas även Fridjon död, till synes efter ett fall från en balkong. Sverrir bedömer det som självmord.
2012. Helgi Reykdal är en ung polis som pluggat kriminologi i England och nu ska fullborda sin avhandling om de olösta morden i Akureyri. Han har också erbjudits ett jobb på Reykjavik-polisen - den tjänst Hulda Hermannsdóttir just är på väg att pensioneras från. Under avhandlingsarbetet träffar Helgi de misstänkta från 1983, även om alla inte är beredda att prata om fallet. När en av dem, Tinna, hittas mördad i sin säng bestämmer sig Helgi för att tacka ja till jobbet på polisen. Han är nu fast besluten att till sist lösa det 30 år gamla mysteriet med sjukhusmorden i Akureyri.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare. Mörkret utspelar sig i slutet av Hulda Hermannsdóttirs karriär, medan de följande böckerna i serien, Ön och Dimma, är förlagda till ett tidigare skede i hennes liv. Vit död är första boken i en ny serie, där polisen Helgi Reykdal får ta över huvudrollen från Hulda Hermannsdóttir.

Om Ragnar Jónasson & Hulda Hermannsdóttir-serien:

»Mörkret är en fantastisk deckare. Jag sträckläste den.« Anna-Karin Ferm, SVT Go kväll

»Ragnar Jónasson har en otäck förmågaatt bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN

»Ragnar Jónassons mästerliga serie är en milstolpe inom modern kriminallitteratur.« The Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ragnar Jónasson