Illusionisten (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
825
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Modernista
Översättare
Martin Peterson
Originaltitel
The Magus
Dimensioner
178 x 110 x 50 mm
Vikt
446 g
SAB
Hce
ISBN
9789178935123
Illusionisten (pocket)

Illusionisten

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2020-09-08
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Inkluderad i The Modern Librarys Topp 100-lista över 1900-talets bästa engelskspråkiga romaner!

»Illusionisten är magnifik i sin ambition och lysande i sitt utförande.« | The New York Times

»Oförglömlig läsning.« | The Independent

Nicholas Urfe, ovanligt välutbildad för sin unga ålder men trött på den akademiska miljön, antar erbjudandet att bli skollärare på en perifer grekisk ö: Phraxos. Här hamnar han i händerna på Maurice Conchis, en mångmiljonär som i sin undanskymda villa genomför sociopsykologiska experiment - ett slags skådespel som återskapar olika historiska händelser och personer. Nazisternas ockupation under andra världskriget dramatiseras; Markis de Sade; grekiska myter. Nicholas blir alltmer absorberad. Tills han inser att han själv är experimentens föremål.
John Fowles genombrottsroman Illusionisten [The Magus, 1965; reviderad 1977] är en faustisk betraktelse över västerlandets kultur, som alltmer liknar en brittisk klassiker. Fowles reviderade - och med 250 sidor utökade - version är här översatt till svenska av Martin Peterson.

JOHN FOWLES [1926-2005] var en brittisk författare. Han debuterade 1963 med romanen Samlaren [The Collector] som blev en omedelbar succé i den engelskspråkiga världen, och som flerfaldigt filmatiserats, dramatiserats, samt inspirerat artister som The Jam och Morrissey. Fowles stora internationella genombrott kom med Illusionisten [1965; reviderad 1977] och Den franske löjtnantens kvinna [1969], som - liksom Samlaren - sålt i miljontals exemplar världen över.

»Briljant och storslagen. Det är omöjligt att sluta läsa.« | New York Review of Books

»Ett storverk.« | Sunday Telegraph
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Illusionisten
  2. +
  3. Samlaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samlaren av John Fowles (pocket).

Köp båda 2 för 127 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Illusionisten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Klassiker
    Fredrik , 15 oktober 2020

    En lätt surrealistisk berättelse som inte är så känd i Sverige men som tillhör de stora engelskspråkliga berättelserna från mitten av 1900-talet. På samma sätt som att huvudpersonen ofta inte vet vad som är verklighet eller inte så följer vi som läsare med i gränslandet mellan verklighet och illusion.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Fowles