Kvinnan i svart (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2021-07-12
Förlag
Modernista
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
The Woman in Black
Dimensioner
178 x 108 x 9 mm
Vikt
80 g
SAB
Hce
ISBN
9789178935208

Kvinnan i svart

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-07-12
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En av de otäckaste böckerna någonsin. Ett mästerverk.« | Therese Eriksson, Svenska Dagbladet

»En viktoriansk skräckklassiker av bästa märke.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En klassisk viktoriansk skräckis. De kalla kårarna kilar pålitligt längs ryggraden.« | Ann Lingebrandt, Helsingborgs Dagblad

Den unge Londonadvokaten Arthur Kipps får i uppdrag att bege sig till en avlägset belägen landsortsstad för att närvara vid mrs Alice Drablows begravning och ordna upp det dödsbo hon lämnat efter sig.
Väl på plats slås Kipps av ortsinvånarnas märkliga ovilja att tala om Drablow; blotta omnämnandet tycks fylla dem med rädsla - i synnerhet allt som rör familjens mytomspunna egendom, Eel Marsh House, som stolt och spöklikt höjer sig över de dimhöljda sankmarkernas förrädiska vidder.
Det dröjer inte länge förrän Kipps inser att stadens invånare har goda skäl att tala tyst om huset. Platsen han kommit till ruvar på en ondskefull hemlighet, en mörk gåta som på ett dunkelt men oavvisligt sätt utgår från den skrämmande gestalt som oväntat dök upp på begravningen - kvinnan i svart.
Susan Hills Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas stora skräckromaner, ofta jämförd med Henry James klassiker När skruven dras åt.
I svensk översättning av Ola Klingberg.

SUSAN HILL [född 1942] är en engelsk författare som bland annat har belönats med Somerset Maugham Award, Whitbread Novel Award och John Llewellyn Rhys Prize. Mest känd är hon för Kvinnan i svart [The Woman in Black, 1983]. År 2012 tilldelades hon Brittiska Imperieorden (CBE) för sin författargärning. Samma år kom filmversionen av Kvinnan i svart, med Daniel Radcliffe i huvudrollen.

»Detta är krypande läskigheter som nog inte ska läsas i ödslighet på landet.« | Cecilia Gustavsson, Aftonbladet

»Susan Hill skriver suveräna spök- och skräckromaner, och bäst är den ruggiga Kvinnan i svart.« | Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnan i svart
 2. +
 3. Vi har alltid bott på slottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kvinnan i svart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gammaldags spökhistoria
  Bippan, 2 mars 2022

  En bok som är perfekt för högläsning en ruggig kväll. Den bygger upp en kuslig stämning som bara blir värre, allt enligt hur en riktig spökhistoria ska se ut.

 2. Perfektion
  E E, 23 november 2021

  En i det närmaste perfekt gotisk skräckroman. Mycket smakfullt och elegant skriven. Skrämmande på ett psykologiskt plan, inte bloddrypande. Susan Hill behärskar genren till fulländning. För övrigt så tycker jag att berättelsen var lagom otäck och jag är ganska lättskrämd av mig.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Susan Hill