Ålkistan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (259.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
En Bertil Durell-deckare (del 3)
Inläsare
Johan Gry
Utgivningsdatum
2020-05-14
Förlag
Modernista
ISBN
9789178935345
Ålkistan (ljudbok)

Ålkistan Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
EN ONDSINT MAN. EN LÅST TRÄKISTA...

»En av de bästa svenska detektivromanerna genom tiderna.« Jan Broberg, Kvällsposten

Disponent Bruno Fredner är en förmögen man, ägare till gårdar, mark och skog i trakterna kring Gislaved och Nissafors i Småland. Han är också en ondsint, hänsynslös man, som leker med kvinnors känslor lika skickligt och samvetslöst som han sköter sina affärer.
En sådan man får fiender - och en dag hittas han död i en ålkista i Nissan. En fångstanordning som han själv, ensam, förfogar över. När man hittar honom är ålkistan låst utifrån, och disponenten har nyckeln i fickan...
Kriminalassistent Bertil Durrell kallas dit och ställs inför ett av den svenska kriminallitteraturens knepigaste och mest väl genomförda mysterier.

JAN EKSTRÖM [1923-2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin. Ålkistan är en av Jan Ekströms mest populära kriminalromaner och ett av de främsta svenska exemplen på »det låsta rummets gåta«. Förutom Ålkistan finns nu även Träfracken och Morianerna som ljudböcker, som en del av Modernistas nyutgivning av Jan Ekströms kriminalromaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »