Legend (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (281.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Legend (del 1)
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Ove Ström
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789178936731
Legend (ljudbok)

Legend Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-10-14

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första boken i den bästsäljande Legend-serien, nu på väg att bli storfilm!

* Såld till 24 länder
* En New York Times bestseller
* Filmrättigheterna sålda till CBS kommer att produceras av teamet bakom Twilight

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar. Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar.
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Wildcard - den avslutande, andra boken om Warcross-imperiet gick rakt in på New York Times bestsellerlista.

»Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Legend.« Sarah Rees Brennan, författare till The Demon Lexicon

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« The New York Times

»Legend är omöjlig att lägga ifrån sig och ännu svårare att glömma.« Kami Garcia, författare till Beautiful Creatures-trilogin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Legend. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt
    -, 1 juni 2023

    Temperamentsfulla karaktärer, förblufande vändnigar och förbjuden kärlek! Den här boken har allt! Day och June kommer från helt ollika värdar. Men det är sant som June seger: "Jag känner dig knappt. Men... ibland känns det som om vi är samma person." Nu längtar jag till nästa bok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marie Lu