Förnuft och känsla (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (365.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marika Lagercrantz
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Modernista
Översättare
Marie-Louise Elliott
ISBN
9789178936892

Förnuft och känsla Ljudbok

(9 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-10-14

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Marianne Dashwood är impulsiv och låter sig lätt dras med i de stora känslornas spel. Motsatsen till sin förståndiga och balanserade syster Elinor. Marianne, passionerad och romantisk, faller för den charmiga men opålitliga John Willoughby, medan Elinor stoiskt hanterar nyheten om att den hon älskar, Edward Ferrars, är trolovad med en annan.
Jane Austens första roman Förnuft och känsla skildrar med unik exakthet övergången mellan upplysning och romantik, genom två oförglömliga kvinnogestalter. Historien om Marianne och Elinor Dashwood har aldrig slutat fascinera läsare världen över. En av den engelska litteraturens stora klassiker, här i översättning av Marie-Louise Elliott.

JANE AUSTEN [1775-1817] var en engelsk författare, född i Steventon, Hampshire. Hennes romaner var realistiska, bitande ironiska skildringar av den engelska överklassen och inte minst kvinnans roll i den. I dag räknas hon till en av de största brittiska romanförfattarna genom tiderna. Mest berömda är kanske romanerna Förnuft & känsla [Sense & Sensibility, 1811], Stolthet & fördom [Pride & Prejudice, 1813] och den postuma Övertalning [Persuasion, 1818], men den i dag mest kritikerhyllade är Emma [1816].

»Bredvid Jane Austen är James Joyce oskuldsfull som gräs.« W. H. Auden

»Jane Austens romaner har den permanenta kvaliteten hos riktig litteratur.« Virginia Woolf

»Det som verkligen fascinerar Jane Austen är inte de platta kavaljererna, eller ens kärleken till dem. I stället är det konsten att leva, klarsynt men hänsynsfullt, innerligt men behärskat på samma gång.« Lyra Ekström Lindbäck, DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förnuft och känsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bra klassiker
    -, 18 februari 2023

    Språket är lite stolpigt i början innan man vänjer sig, och det blir bättre längre fram. (Som exempel så känns Jane Eyre av Brontë lite ledigare.) Handlingen är dock underhållande och väger upp det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jane Austen