Everland (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2021-03-09
Förlag
Modernista
ISBN
9789178938056
Everland (e-bok)

Everland E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-09

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Rafflande historisk äventyrsroman

»En spionroman med många bottnar.« Lotta Olsson rekommenderar Everland i DN

»Lars Göran Persson är ett guldkorn! En fantastisk äventyrsroman.« Frue_s

»Spännande & intressant! Betyg: 4 av 5.« Lenas böcker och annat

Det är krigsvåren 1944. Nazityskland är i färd med att tillverka en atombomb när deras tungvattenfabrik i Norge förstörs av de allierade. Men tyskarna har redan flyttat verksamheten. De har även gjort en sensationell upptäckt. Möjligheten att konstruera bomben och vinna kriget verkar nu avsevärt enklare.
En brittisk spion i Berlin har avslöjat hemligheten och både England och Tyskland har skickat ut agenter för att säkra den.
Nioårige Tor och hans mamma Sigrid är också på väg. Till Gäddsjö i nordvästra Jämtland för att börja på ny kula. Tor och hans nyfunne vän Valdemar träffar där på en störtad och sårad engelsk officer. De, och inte minst Sigrid, tar hand om honom.
Kriget kryper allt närmare, och någonstans vid den norsk-svenska gränsen drar det ihop sig till en avgörande kraftmätning, ett ögonblick då allt ställs på sin spets.

LARS GÖRAN PERSSON är skådespelare och författare. Han är född i Forsbacka, bosatt och verksam i Stockholm. Everland är en rafflande historisk äventyrsroman om vänskap och kärlek, falska identiteter och ofattbara avslöjanden.

»En fin berättelse & en klassisk spänningsroman.« #1bok2katter3kopparte
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Göran Persson

  • Skådespelaren som tappade huvudet

    Lars Göran Persson

    Första boken i serien om Gävlepolisen Paul Schiffer Mitt under en teaterföreställning blir den berömde skådespelaren Vegard Høyest Hollmund abrupt halshuggen av en nedfallande plåt. Det sker så plötsligt och oväntat att publiken till en början int...