Den stora sömnen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Philip Marlowe (del 1)
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Modernista
Översättare
Mårten Edlund
Originaltitel
The Big Sleep
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
132 g
SAB
Hce
ISBN
9789178938285

Den stora sömnen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-02-08
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Oj, vad detta håller. Språket, stämningen, skärpan.« | Jan Gradvall, DI

»Med debutromanen Den stora sömnen lyckades Raymond Chandler ge nytt liv åt en hel genre. En milstolpe i deckarens historia.« | Magnus Röhl, Svenska Dagbladet

»Smart, välskriven och försedd med förintande repliker.« | Ingalill Mosander, Aftonbladet

Privatspanaren Philip Marlowe får i uppdrag att ta hand om ett utpressningsförsök mot den åldrande generalen Sternwood, som tillbringar sina sista dagar rullstolsbunden i sitt palatsliknande hem i Los Angeles. Samtidigt är Sternwoods svärson Rusty spårlöst försvunnen. Ett rutinjobb - om det inte vore för Sternwoods vilda dotter Carmen, vars lek med elden snart leder till död.
I genombrottsromanen från 1939 spränger Raymond Chandler alla gränser för vad en hårdkokt deckare kan vara; en berättelse om livet i lagens utkanter, ett liv kantat av korruption och misstänksamhet, något som skulle komma att påverka generationer av kommande spänningsförfattare.
Den stora sömnen är en definitiv klassiker och har utsetts till en av 1900-talets främsta romaner alla kategorier av såväl franska Le Monde som brittiska The Guardian.
I svensk översättning av Mårten Edlund.

RAYMOND CHANDLER [1888-1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Kvinnan i sjön och Ett långt farväl är den tredje och fjärde boken i Modernistas nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

»En författare med en ovanlig, och kanske ofrivillig, förmåga att fånga det moderna samhällets alla paradoxer.« | Mattias Hagberg, Göterborgs-Posten

»Raymond Chandler är mästaren.« | The New York Times

»Philip Marlowe förblir arketypen för den urbana detektiven.« | Los Angeles Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den stora sömnen
 2. +
 3. Långt farväl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Långt farväl av Raymond Chandler (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den stora sömnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klassiker
  Chana, 27 juli 2022

  En gammal klassiker i hårdkoktgenren. Ska självklart läsas med tanken att berättelsen utspelar sig på 50-talet, därav dåtida amerikanska värderingar... Samhällskritiskt: tar upp frågor som korruption och klasskillnader, även vissa miljöaspekter. I det hela: spännande till de sista sidorna.

 2. Välskriven deckare med nostalgiska filmvibbar.
  Carolina Högfeldt, 20 juni 2022

  Som hämtat ur en gammal film från 40-talet. Visst är det whisky och många gangsters men samtidigt målande beskrivningar av personer och interiörer vilket inte gör persongalleriet så platt. Philip Marlow är deckaren som berättar men han är mänsklig och han har känslor fast han håller mycket inom sig för att inte svika löften och framför allt vill han få andra att berätta allt de vet innan han agerar. Läsbar även idag.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Raymond Chandler