Hemsökelsen på Hill House (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2021-01-21
Förlag
Modernista
Översättare
Inger Edelfeldt
Originaltitel
The Haunting of Hill House
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
126 g
SAB
Hce
ISBN
9789178938339

Hemsökelsen på Hill House

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-01-21
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Med sin skarpa blick på den mänskliga naturen, sin insikt i dess tilltrasslade insida och opålitliga varseblivning, lyckas hon skrämmas på riktigt.« Jenny Aschenbrenner, Svenska dagbladet

»En av 1900-talets viktigaste skräckromaner.« Stephen King

I åttio år har Hill House överblickat den lilla hålan Hillsdale. Därifrån ser det ståtligt och välbyggt ut. Men det finns något »osunt« med huset. Någonting rör sig i det, går längs med dess golv, någonting omänskligt, skändligt - ont.
Dr John Montague, en vetenskapsman som vill finna bevis för det övernaturligas existens, hyr det beryktade huset. Av tolv assistenter han velat få med sig anländer bara två: Eleanor Vance, en ung, tillbakadragen kvinna som flyr vardagen med sin handikappade mor, och Theodora, en excentrisk New York-konstnär. Med dem är också husets arvinge, Luke Sanderson, och på plats möter de husets förvaltare, paret Dudley, som vägrar vistas nära Hill House nattetid. Snart blir det klart för alla varför. Den som starkast påverkas är Eleanor. Som om huset ville henne något särskilt.
Shirley Jacksons Hemsökelsen på Hill House har kallats en av 1900-talets bästa spökromaner. 2018 gjorde Netflix en TV-serie i tio delar baserad på boken. Här i översättning av Inger Edelfeldt och med ett nyskrivet förord av DN-krönikören och bibliotekarien Jenny Lindh.

SHIRLEY JACKSON [1916-1965] är en av världslitteraturens mest inflytelserika författare i skräckgenren. Hon föddes i San Francisco, men familjen flyttade senare till östkusten och delstaten New York. Shirley Jackson kom att ge ut sex romaner och lika många novellsamlingar. Mest berömda är romanerna Hemsökelsen på Hill House [The Haunting of Hill House, 1959] och Vi har alltid bott på slottet [We Have Always Lived in the Castle, 1962].

»En bok som skrämde mig som tonåring och fortfarande hemsöker mig.« Neil Gaiman

»Jag är helt mållös inför språket i denna bok.« Kafferatur
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemsökelsen på Hill House
  2. +
  3. Vi har alltid bott på slottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hemsökelsen på Hill House. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En skräckklassiker med många lager...
    Tess, 21 mars 2022

    Shirley Jackson har inspirerat författare som Stephen King och Joyce Carol Oats men är inte särskilt känd i vår tid. Synd för Hill House är en bok som man tänker på länge efter att man läst den. Och upptäcker nya vinklar i berättelsen med en synnerligen opålitlig berättare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Shirley Jackson