Verkliga brott (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Verkliga brott (del 1)
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2021-02-25
Förlag
Modernista
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
Conviction
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
166 g
SAB
Hce
ISBN
9789178939145

Verkliga brott

(19 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-02-25
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Våldsamt rolig, galen och actionspäckad historia om tvåbarnsmamman Anna vars dag börjar alldeles normalt men spårar ur när hennes bästa vän knackar på dörren. Denise Mina har en en förmåga att beskriva katastrofer så att man inte kan hålla sig för skratt.« | Lotta Olsson, DN, väljer Denis Minas Verkliga brott till årets bästa översatta deckare 2020

»En helt fantastisk thriller.« | Marilyn Stasio, New York Times

»Drottningen av skotsk kriminallitteratur i absolut högform!« | People

»Denise Mina är en otroligt skicklig berättare.« | Lotta Olsson, DN

Dagen då Anna McDonalds stillsamma, respektabla liv exploderar börjar som alla andra dagar. Hon gör barnen klara för skolan, lagar frukost och lyssnar på ännu en true-crime-pod. Men så kommer hennes make nerför trapporna med ett tillkännagivande och Anna är plötsligt chockad och ensam.
I desperat behov av att skingra tankarna återvänder Anna till poddens brottsfall. Andra människors problem är mycket mer engagerande än hennes egna: en förlist yacht, en mördad familj, en möjlig internationell konspiration. Men det här fallet har dessutom en koppling till Anna. Hon känner ett av offren sedan en annan del av sitt liv, ett liv som hon har gjort allt för att lämna bakom sig. Och nu är hon övertygad om att hon vet vad som faktiskt har hänt...
När en oväntad besökare sedan dyker upp utanför Annas dörr och en nyfiken granne börjar lägga sig i, finns det inte längre någon återvändo. Demonerna i hennes förflutna har vaknat till liv - och är nu ute efter henne.
I svensk översättning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en skotsk kriminalförfattare. Hennes debut Garnethill belönades med The John Creasy Dagger och sedan dess har hon etablerat sig som ett av de absolut största namnen inom den moderna kriminallitteraturen. Verkliga brott har valts till en av Månadens bästa böcker i O, the Oprah Magazine, Seattle Times, CrimeReads, Publishers Weekly och Minneapolis Star-Tribune.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Verkliga brott
 2. +
 3. De mindre döda

De som köpt den här boken har ofta också köpt De mindre döda av Denise Mina (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Verkliga brott. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande läsnig.
  bok_stavligt, 13 juli 2021

  Anna lever ett helt vanligt liv med man, två barn som det förflutna hon försökt glömma och gömma sig från kommer i kapp henne.

  Samma morgon som allt exploderar lyssnar Anna på en True Crime-pod och chockas av att hon känner igen ett av namnen från sitt förflutna. Så när hon tvingas ge sig av på flykt från sitt förflutna bestämmer hon sig för att söka sanningen om det som sägs i podden.

  Tätt, intensiv och riktigt, riktigt bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Denise Mina