Lockdown (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (290.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2020-11-16
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789178939282
Lockdown (ljudbok)

Lockdown Ljudbok

(15 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-11-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En global pandemi. I ett London i karantän rör sig en hänsynslös mördare.

»En profetisk och oroväckande läskig thriller.« The Guardian

London - epicentret för en global pandemi - är en stad i total lockdown. Undantagstillstånd har utfärdats, gatorna sjuder av våld och ingen går säker för det dödliga virus som redan krävt tusentals offer.
På en byggarbetsplats där ett akutsjukhus håller på att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tänkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rådande omständigheter har mördaren fortfarande oddsen på sin sida och polisen har en minst sagt svår utredning framför sig.
Det otacksamma uppdraget faller på kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer än ett dygn ska sluta som polis. Hans karriär ligger i spillror, äktenskapet är över och under sin sista dag tvingas han också konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu även drabbat hans egen familj.
När han börjar nysta i fallet inser han snart att någon där ute övervakar honom på mycket nära håll. Någon som är beredd att döda igen för att dölja sanningen. Frågan är vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lockdown är en fristående thriller om ett brutalt mord i ett London under karantän.

»Peter May har en oerhört stark förmåga att skriva fängslande.« Johannas deckarhörna

»En helt suverän thriller.« Publishers Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lockdown. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nja
  -, 11 juli 2022

  Något förutsägbar och en aning ologisk. Den var inte för mig.

 2. Spännande i dessa coronatider
  RobWal, 18 januari 2021

  Passar perfekt för alla vi som sitter i lock down p g a coronan. Kanske ligger det någon sanning i historien.

 3. Läsvärd om pandemin
  Kim M. Kimselius, 17 januari 2021

  Mitt i Coronapandemin släpper Peter May boken Lockdown. I förordet berättar författaren att boken skrevs 2005, men förlaget var inte intresserade av att ge ut den, eftersom den var så långt från verkligheten. "Något sådant skulle aldrig kunna hända!" var deras svar på manuset.

  Nu har det hänt. Inte bara i Stor-Britannien, utan i hela världen.

  En något famlande början som inte griper tag. Men när den röda tråden väl är där är det svårt att lägga ifrån sig boken.

  Me... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter May