The queen's gambit (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-12-04
Förlag
Modernista
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The Queen's Gambit
Dimensioner
216 x 144 x 24 mm
Vikt
498 g
SAB
Hce
ISBN
9789178939916

The queen's gambit

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-12-04
148
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»The Queen's Gambit är en roman som känns levande, är svår att lägga ifrån sig och tycks kunna frälsa nästan vem som helst till schackfantast.« Betyg: 5 av 5 - Moa Olofsson, BTJ

»Att schack kan kännas så nervkittlande endast genom att läsa om det, visar på den otroliga talang författaren har för att skildra spelet.« Miss Nathas bokhylla

När Beth Harmon i mitten av 1950-talet tvingas flytta till ett barnhem i Kentucky upptäcker hon snabbt två sätt att undfly sin omgivning: Att spela schack, och att ta de små grönvita piller som hon och de andra barnen får varje dag för att de ska hålla sig lugna.
Det blir snart uppenbart att Beth är ett underbarn med en exceptionell talang. Om hon lyckas klättra i schackvärlden kan hon få en chans att skapa sig ett nytt liv. Samtidigt tvingas hon hela tiden kämpa både med ett intensivt missbruk och mot en mansdominerad verklighet. För Beth är det betydligt mer än bara vinst och förlust vid schackbrädet som står på spel.
Boken The Queen's Gambit har hyllats av kritikerna och gör nu världssuccé som TV-serie på Netflix. I svensk översättning av Nille Lindgren.

WALTER TEVIS [1928-1984] var en amerikansk författare. Flera av hans romaner har blivit storfilmer - The Hustler, The Color of Money och The Man Who Fell to Earth - och 2020 adapterades hans The Queen's Gambit [1983] av Netflix till en serie som blivit en världssuccé.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. The queen's gambit
  2. +
  3. Våra förlorade hjärtan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våra förlorade hjärtan av Celeste Ng (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av The queen's gambit. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Beth Harmon
    Fleur Delacour86, 6 augusti 2022

    Detta är en av mina favoritböcker! Älskade serien så jag läste även boken, som är ännu bättre i mitt tycke då man får en större inblick i Beth's intellektuella tankar samt funderingar vilket gör att man lär känna henne bättre men även kommer henne närmare. När hon spelade schack var det inte så svårt att visualisera schackbrädet samt spelarna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Walter Tevis