Fem ringars bok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2013-07-08
Upplaga
4
Förlag
Arriba förlag
Översättare
Stefan Stenudd
Originaltitel
Go rin no sho
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
283 g
SAB
Koec.4,952
ISBN
9789178940592

Fem ringars bok

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2013-07-08
169
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samurajen Miyamoto Musashi levde i Japan på 1600-talet och blev redan då beryktad som den oövervinnerlige krigaren. Han utkämpade över 60 dueller utan att förlora en enda.

Dagarna innan han dog skrev Musashi ned sina insikter i krigskonsten. Fem ringars bok blev genast en klassiker - inte bara för utövare av kampkonsterna. Även till exempel politiker och affärsmän har studerat boken med stort utbyte, likaså de som är intresserade av österländsk filosofi.

Det är ändå som handledning i kampkonsterna boken är mest ämnad och lämpad - också idag, när kampkonsterna blivit fredliga idrotter. Till den här tolkningen av Fem ringars bok har Stefan Stenudd skrivit omfattande förklaringar och ger många exempel på vad Musashis strategi innebär för moderna utövare av de österländska kampkonsterna.

Stefan Stenudd är författare och har bland annat skrivit en tolkning av den kinesiska klassikern Tao te ching, samt en bok om den japanska kampkonsten aikido. Han har själv tränat aikido och japansk svärdskonst sedan 1972, är numera graderad till 7 dan shihan och aikidoinstruktör i Malmö. Han har även varit ordförande i Svenska Budo & Kampsportsförbundet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fem ringars bok
  2. +
  3. Öppen : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öppen : en självbiografi av Andre Agassi (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Miyamoto Musashi