Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds (inbunden) Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 142 x 28 mm
Vikt
512 g
SAB
Oer-c
ISBN
9789179032517
Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds (inbunden)

Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-15
69 235 Du sparar 166 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Emil Amir Ingmanson är en småskojare som kört flera företag i botten, gjort personlig konkurs och försörjer sig på att lura folk genom telefonförsäljning. Efter ett fängelsestraff för narkotikabrott bestämmer sig Ingmanson för att ge sig in på den svenska premiepensionsmarknaden. Där hittar han en guldåder.
Med oseriösa och olagliga försäljningsmetoder bygger Ingmanson upp premiepensionsfonderna Falcon Funds i skatteparadiset Malta. Han och hans kumpaner kommer över 2,4 miljarder kronor av det svenska folkets pensionspengar och mjölkar omedelbart fonderna på hundratals miljoner kronor. Pengarna går till sportbilar, överdådiga våningar utomlands och ett liv i lyx.
Trots mängder av varningstecken står svenska myndigheter handfallna. Männen bakom Falcon Funds är hela tiden steget före. Fram till att en liten grupp tjänstemän på Pensionsmyndigheten en dag får nog ...

Det stora pensionsrånet är historien om hur 1,1 miljarder kronor stals från svenska pensionssparare, och hur det gick till när Sveriges största ekobrott avslöjades.

JENS B NORDSTRÖM är reporter och ekonomikommentator på TV4. Han har arbetat som stringer i New York och tidigare varit bosatt i Nederländerna, Frankrike och Storbritannien. Nordström har en examen i statskunskap från Uppsala universitet. För boken Saabs sista strid (Lind & Co, 2014) vann han den prestigefyllda Guldspaden. Boken Tronstriden (Lind & Co, 2016) hyllades av kritiker för sin granskning av media och maktspel inom Handelsbankensfären. Jens B Nordström är född i Östersund, men numera bosatt i Stockholm. På fritiden gillar han att lyssna på klassisk musik och åka skidor.

En väldigt, väldigt underhållande bok. Skrämmande, men också roligt skriven. Bokpodden

I Det stora pensionsrånet skildras dramaturgiskt skickligt hur fondbolaget Falcon funds lyckades stjäla 1,1 miljarder kronor (...) och hur sedan Pensionsmyndigheten till sist lyckades överlista de skyldiga. Det är en katt-och-råtta-jakt där råttan länge leder. Betyg 4/5, BTJ

Nordström går till botten med brottet." Journalisten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds
 2. +
 3. Dumb Money : GameStop-affären och småspararna som fick Wall Street på knä

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumb Money : GameStop-affären och småspararna s... av Ben Mezrich (inbunden).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bättre insyn som man själv har haft sin fond.
  Fredrik Erici, 18 februari 2021

  Detta är en utförlig bok om Falcon Funds. Det var spännande att läsa hela boken då jag själv har haft min fond där. Historien är från början till slut och väl detaljerat. Jag rekommenderar boken. Speciellt om man själv har haft sina pengar i den fonden. /Fredrik

 2. En svensk Michael Lewis
  Thomas Tvivlaren, 6 oktober 2020

  Välskrivet, spännande och viktigt. Jens B Nordströms styrka är att han precis som författaren Michael Lewis kan gestalta och dramatisera händelsförlopp väldigt bra. Här kommer man både svindlarna bakom Falcon funds och tjänstemännen in på livet. En riktig bladvändare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jens B Nordström