Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett fall för deckarprästen Samuel (del 1)
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2020-10-27
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
564 g
SAB
Hc
ISBN
9789179032975
Dö för vårt syndiga släkte (inbunden)

Dö för vårt syndiga släkte

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-27
222
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Lite motvilligt har prästen Samuel Williams tagit ett vikariat i sömniga Klockarvik i Dalarna. Lugn och ro blir det dock inte tal om på nya jobbet, för när Samuel anländer möts han av en makaber syn: På kyrkogården har någon lutat ett lik mot två järnkors.

Den döde mannen visar sig vara Finn Mats Hansson, hotellchef och även kyrkorådsmedlem, och istället för den mjukstart med körövningar och kyrkkaffe som Samuel sett framför sig slungas han rakt in i församlingens både nya och gamla konflikter. Somliga bubblande under ytan, andra nu för helt öppen ridå - i och med mordet på Hansson.

Under polisutredningen som följer blir det Samuels uppgift att samarbeta med kriminalpolis Maja-Sofia Rantatalo, även hon inflyttad till Klockarvik, samtidigt som han måste försöka hålla igång åtminstone delar av ordinarie julverksamhet i kyrkan. Och ju närmare utredningen kommer en lösning, desto närmare kommer även prästen och kriminalpolisen varandra.

 

MARIANNE CEDERVALL är författaren bakom de oerhört populära serierna om Mirjam & Hervor och Anki & Tryggve. Dö för vårt syndiga släkte är första boken i en helt ny cosy crime-serie om den ofrivillige deckarprästen Samuel Williams.

 

"Det finns en tydlig dragning till pusseldeckaren i Marianne Cedervalls sätt att bygga uppintrigerna. Man anar atthon har en läromästare,drottningen bland deckarförfattare, Agatha Christie.Det gör det extra mysigt ochavkopplande att läsa hennes böcker."
Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dö för vårt syndiga släkte
 2. +
 3. Dö för vårt syndiga släkte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dö för vårt syndiga släkte av Marianne Cedervall (pocket).

Köp båda 2 för 291 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dö för vårt syndiga släkte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stillsam mysrysare i härlig miljö!
  Boktanten, 13 februari 2021

  Vissa böcker vill man läsa bara för att omslaget är så vackert. Detta är en sån, det är vackert men samtidigt mystiskt och lite skrämmande.

  Och det är precis vad boken är, vacker, mystisk och lite skrämmande. Dessutom med små inslag av humor och fniss här och där. Det är en liten mix mellan feelgood och pusseldeckare, en lättläst bok med ett behagligt tempo. Saker och ting rusar inte iväg, intrigen forceras inte fram, det får ta den tid det tar utan att för den skull bli dryg eller l... Läs hela recensionen

 2. Dö för vårt syndiga släkte
  Berit Källberg, 5 januari 2021

  Här blir det en klockren 5, hade det funnits högre så hade den lätt fått det.
  Jag fullkomligt älskar Marianne Cedervalls böcker. Jag ser fram emot fortsättningen på den serien, den här slutade ju med en riktig cliffhanger.
  Som vanligt är innehållet en blandning av spänning, kärlek, ont, gott och livsöden. Jag tyckte också om hur Marianne vävde in händelser och personer från sin serie om Mirjam och Hervor. Hon beskriver miljöerna så bra att jag ser dom framför mig. Och så rör sig på pl... Läs hela recensionen

 3. Bäst
  Ann-Charlotte Heimer, 31 december 2020

  Cedervall är fantastisk. Jag vill alltid veta hur det går för bokens karaktärer samtidigt som jag saknar dem när boken är färdigläst!

 4. Läsvärd, men inte hennes bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 7 november 2020

  Marianne Cedervall har nu kommit med ytterligare en ny serie och den här gången är det en polis, Maja - Sofia och prästen Samuel som har huvudrollen i berättelsen och det är de som ska lösa mystiska mord som inträffar i en liten by i Dalarna.

  Jag har hittills älskat alla böcker skrivna av Marianne och då främst de som handlar om Majvor och Hervor.
  Tyvärr tycker jag att den här är milsvid långt i från de böckerna. Den är svår att komma in i, den har inget driv från början och pers... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Marianne Cedervall