Europas försvunna kungahus (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
172 g
SAB
Ka.5
ISBN
9789179032999

Europas försvunna kungahus

(5 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-06-08
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En gång hade nästan alla länder i Europa en kung, kejsare eller tsar. Men för drygt hundra år sedan blev de allt färre, i följderna av krig, uppror och revolutioner. Napoleon III i Frankrike, Nikolaj II i Ryssland, Vilhelm II i Tyskland fram till Konstantin II i Grekland 1974.
I dag finns bara sju kungadömen kvar. Men hur gick det till när kungarna förlorade sina kronor och vad hände sedan?
Europas försvunna kungahus är en underhållande resa genom vår moderna historia. Här ryms det större perspektivet så väl som mindre kända episoder ur regenternas extraordinära liv. Vi får också träffa flera av ättlingarna till de avsatta regenterna, bland andra den charmerande Simeon av Bulgarien, Karl von Habsburg, sonson till den siste österrikiske kejsaren och unge Leka Zogu, barnbarn till Albaniens kung Zog.

ARNE NORLIN (f. 1947) är journalist och författare. Han har ett förflutet som reporter på Aftonbladet och är kanske mest känd för sina uppskattade barn- och ungdomsböcker. Men han har också utkommit med rosade fackböcker för vuxna, bland andra Familjen Bernadotte Makten, myterna, människorna (2015).

"Norlins bok är intressantare än vad man kan vänta sig av titeln. Den ger många aha-upplevelser och han har genomfört ett gigantiskt forskararbete."
Gotlands Allehanda

"Arne Norlin berättar den spännande historien om kungahusens och kejsardömenas fall och har också intervjuat flera av regenternas nutida ättlingar."
Expressen Söndag

"läsaren [får] en uppfriskande historielektion om taffliga kuppförsök, extravagant leverne och småaktiga intriger."
Upsala Nya Tidning

"Författaren har gjort en omfattande källstudie och intervjuat kungaättlingar. Detta redovisar han på ett underhållande och lättsamt sätt. Boken är därför lättläst trots mängden av person-, ortsnamn och årtal. En delvis bortglömd nutidshistoria har åter lyfts fram. Boken fyller en lucka, som många läsare kommer att uppskatta."
Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europas försvunna kungahus
  2. +
  3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Norlin