Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ådalen (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2020-10-13
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 142 x 31 mm
Vikt
566 g
SAB
Hc
ISBN
9789179033361
Rotvälta (inbunden)

Rotvälta

(76 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-13
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred.

Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv.

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors, för att finnas till hands för sin mamma. I undersökningen av mordet på Olofs far kommer hon allt närmare sitt eget liv.

Eira var nio år när Lina mördades.

Olof var pojken i hennes mardrömmar.

 

TOVE ALSTERDAL är en av Sveriges främsta spänningsförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges ut på tjugofem språk.

Rotvälta är den första boken i en ny serie som utspelar sig i Ådalen, i det norrländska skogslandet vid Ångermanälvens strand.

"Tove Alsterdal levererar, både när det gäller spänning och språk. Hennes målande metaforer ger kalla kårar."
Aftonbladet söndag

"Det bästa med den här fantastiska romanen är att det nu bara dröjer bara ett år innan nästa Tove Alsterdalbok ligger på bokhandelsdiskarna."
nissescherman.blogspot.com

"Tove Alsterdal är bra på att väva berättelser och gå på djupet i människors skrymslen och vrår, likt en storm orsaka rotvältor där sanning och det vedertagna ställs i nytt ljus."
Ingemar Nilsson, NSD

"Det är en deckare som lågmält och svidande vackert lyckas gestalta mer än ett brott: här finns svensk historia, en förfallen folkhemstanke, och en övergiven landsbygd."
Lotta Olsson, DN

"I denna bygd finns också händelserna i Ådalen 1931, när militären sköt demonstrerande arbetare, ständigt närvarande. Och Alsterdal väver ihop intrig, historia och geografi på ett så vackert sätt att jag aldrig har längtat till Höga kusten som jag gör nu. Dessutom bjuds på en upplösning som inte är riktigt väntad. Men så är det ju Tove Alsterdal som är författare, ett kvalitetsmärke." Mats Palmquist, BLT

"Av alla tretton-på-dussinet-deckare som fortfarande vräks ut från tryckpressarna, sticker Tove Alsterdal ut som läsvärd kvalitet. Hon binder ihop då och nu, politik med privatliv, till en välskriven och tänkvärd väv av spänning.
Kerstin Särneö, Magasin M

"Smart intrig och en suggestiv stämning som inte släpper greppet en enda sekund.
Maria Näslund, Tara

"Kvaliteten på böckerna i den svenska deckarboomen är minst sagt skiftande, men Tove Alsterdal är en av genrens bästa. Hennes mångbottnade spänningsromaner belyser dessutom alltid ämnen som bränns."
Damernas Värld

 

Om Blindtunnel (2019):

"Drivet, känsligt, mästerligt."
Västerbottens-Kuriren

"Få kan berätta som Tove Alsterdal. Hon har ett helt eget språk och en vardaglighet i tonfallet, och berättar om människor som inte är renodlat onda eller goda, det är mänskligt och just därför nästan mer skrämmande."
Dagens Nyheter

"Alsterdal är en av Sveriges bästa författare i dag, utan tvekan"
Västerbottens Folkblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Rotvälta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa deckarförfattaren idag
  Kerstin Larsson, 4 februari 2022

  En mycket bra deckare som kombinerar trovärdiga person- och miljöbeskrivningar med själva intrigen. En riktig bladvändare! Ser fram emot nästa bok.

 2. Habil underhållning
  Fabbe, 29 oktober 2021

  En helt ok, habil ordinär deckare med lite plastiga karaktärer. Inget direkt nytt under solen men ok underhållning för stunden.

 3. Vad är en rotvälta?
  Bengt Eriksson, 21 april 2021

  Misstänker att alla läsare inte känner till begreppet rotvälta,.men det får sin förklaring. Trevligt språk, finurligt upplagd intrig och ett lite oväntat slut. Man vill gärna veta vad som är sant i historien och det gör att man inte gärna släpper ifrån sig boken.Lokalt förankrad i trakten runt Kramfors är ett plus.

 4. "Sträckläsning"
  Björn Berglund, 26 februari 2021

  Måste bara läsa vidare. Cliffhangers till nästa kapitel! Bra personbeskrivningar. Många namn i början som man sedan kunde knyta ihop senare. Plötsligt var bara boken slut. Har själv anknytning till trakterna i min ungdom. Kunde skapa inre bilder av platserna och naturen!

 5. Spänning
  Ann-Cathrine Rocklind, 23 februari 2021

  Bra uppbyggd spänning,fint beskriven landsbyggd,ser med intresse fram mot de kommande böckerna i denna serie.jag tycker mycket om,att handlingen är förlagd utanför storstaden.

 6. Spännande och medryckande bladvändare!
  Boktanten, 25 januari 2021

  Vissa böcker får mig fast redan efter några få sidor. Detta är en sådan bok, en riktig streck-läsar-bok.

  Boken är välskriven och jag gillar at det nya och de gamla blandas, att det finns kopplingar mellan nu och då. Det är en spännande mordgåta som nysas upp och det sker en hel del vändningar som jag inte såg komma.

  Tove Alsterdal har ett sätt att skriva som gör att allt känns på riktigt. Hon gestaltar sina karaktärer på ett väldigt trovärdigt sätt, de känns mänskliga och ja... Läs hela recensionen

 7. Spännande och tänkvärd
  Bertil Mattias Mårtensson, 12 januari 2021

  Roligt med en deckare som utspelar sig i Västernorrland. Jag gjorde en gång lumpen Sollefteå så lite nostalgiskt att komma till trakten igen med bokens hjälp.

  Man märker att Tove Alsterdal är en driven författare och att manuset är väl genomarbetat. Tempot är lagom högt och innehåller inga onödiga utvikningar. Intrigen är trovärdig och manar till eftertanke om vad som kan hända när rykten och fördomar sprids ohämmat.

  Jag ser fram emot nästa bok i serien

 8. Bra julklappsköp
  Anders Peter Utterberg, 1 januari 2021

  Ett bra julklappsköp till min syster som aldrig hört talas om den här författarinnan men hon var väldigt nöjd med den o spänningen som den erbjöd.

 9. Bra handling och bra bok
  Denise Hallin, 31 december 2020

  Igenkännande beskrivningar om Ådalen och Höga Kusten. Kommer själv från bygden och det var roligt med alla välbekanta orter och ställen.

 10. Spännande
  Hans Haugen, 16 december 2020

  När jag läst halva boken kom en oväntad vändring. Jag sade för mig själv, "vad faan". Så insåg jag att jag missat något och började om att läsa från början. Nu med betydlig skärpa.
  Så blev det en riktigt spännande berättelse. En av de bästa jag läst.

 11. En deckare som, sticker ut!
  Villivonkansbooks, 13 december 2020

  Svenska Deckarakademien utsåg Rotvälta till årets bästa svenska deckare och det är lätt att förstå varför. Det är en välskriven deckare som naglar fast läsaren redan vid första sidan och som sen aldrig släpper taget. Boken utspelar sig på landsbygden i Ångermanland, närmare bestämt Kramfors. Eira är uppvuxen på orten och har nu återvänt dit för att hjälpa sin dementa mamma. Hon jobbar som polis och ska samtidigt engagera sig i jakten på den som mördat en äldre ensam man med en jaktkniv. Eira ... Läs hela recensionen

 12. igenkänning
  Bengt Johan Gustaf Ekholm, 11 december 2020

  Påminde mig om Ådalen i min ungdom.Hyfsat bra intrig.
  Jag ser fram emot nästa bok i serien som är planerad

 13. Jag njuter
  Bjarne Wilmarsgård, 8 december 2020

  Efter en liten liten tvekan i början blev jag snart fast i denna "underhållande text". Så välskriven i en "ton" jag gillar. Den smått stillsamma berättelsen med sina finurliga "kommentarer" har givit mig en njutbar läsupplevelse.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal