Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Lind & Co
Översättare
Mattias Huss
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
233 x 165 x 28 mm
Vikt
724 g
SAB
Kdd.51
ISBN
9789179034429
Finlands okända krig (inbunden)

Finlands okända krig

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-18
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första världskriget tog inte slut i november 1918. I och med kollapsen av det ryska tsardömet och bolsjevikrevolutionen fortsatte krigandet i östra Europa under flera år. Revolutionära och kontrarevolutionära nationella arméer och nya nationer kämpade om spillrorna av det forna imperiet. Finska, svenska och danska frikårer tog strid för att förverkliga den nationalistiska drömmen om Storfinland.

Finlands okända krig är berättelsen om året 1919 och frändefolkskrigen som utbröt för att utöka landets territorium och flytta gränserna längre österut. Det är ett våldsamt och sorgligt, nästan tragikomiskt äventyr där allt för ett ögonblick tycktes möjligt.

Boken nominerades till det prestigefulla Finlandiapriset 2019.

AAPO ROSELIUS har bedrivit omfattande forskning om det finska inbördeskrigets och 1920- och 1930-talets historia. OULA SILVENNOINEN är särskilt känd för sina böcker om Finlands smärtsamma episoder under andra världskriget. Författarna medverkade också i Svart gryning (Lind & Co, 2018).

"Forskarduon gör ett övertygande och stundtals chockerande intryck på läsaren. Sambandet med tidens allmänna tumult fördjupar perspektiven, och krigandets vansinne och meningslöshet porträtteras väl i tät prosa."
Helsingin Sanomat

"Efter den tyska kapitulationen uppstod i Östeuropa en kaotisk krigszon, där olika slags nationalister och revolutionärer, äventyrare, spioner, kriminella, prostituerade och andra liknande element agerade. Om detta har historikerna Aapo Roselius och Oula Silvennoinen skrivit en utmärkt bok "
Hufvudstadsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finlands okända krig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Alltför detaljerad!
    Ulf Sjögreen, 8 mars 2022

    För detaljerad med alltför många personnamn och ortnamn. Ingen bok för någon som "bara" vill skaffa sig en överblick om Finlands krigiska 1900-tal.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna