Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ådalen (del 1)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2021-06-08
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789179035259

Rotvälta

(118 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-06-08
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Utsedd till 2020 års bästa deckare och bästa nordiska kriminalroman.

Nominerad till årets bok 2021.

Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Han skickades bort och familjen bröt all kontakt. Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv. Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors för att ta hand om sin dementa mamma. I undersökningen av mordet på Olofs pappa kommer hon allt närmare sitt eget liv. Eira var nio år när Lina mördades. Olof var pojken i hennes mardrömmar.

TOVE ALSTERDAL är en av Sveriges främsta spänningsförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges ut på tjugofem språk. Rotvälta vann Svenska deckarakademins pris för årets bästa kriminalroman 2020.

"Det är en deckare som lågmält och svidande vackert lyckas gestalta mer än ett brott: här finns svensk historia, en förfallen folkhemstanke, och en övergiven landsbygd."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Alsterdal väver ihop intrig, historia och geografi på ett så vackert sätt att jag aldrig har längtat till Höga kusten som jag gör nu. Dessutom bjuds på en upplösning som inte är riktigt väntad. Men så är det ju Tove Alsterdal som är författare, ett kvalitetsmärke."
Mats Palmquist, Kristianstadsbladet

"Tove Alsterdal är en mycket skicklig berättare, spänningen hålls hela tiden vid liv, romanen är en riktig bladvändare, man undrar hela tiden 'vad händer sedan', och vill fortsätta läsa. Språket är myllrande rikt och välavvägt spänstigt, med humor och känsliga personporträtt. Naturskildringarna är fantastiska, och författarens kärleksfulla blick på landskapet kan säkert få fler än en naturaliserad ångermanlänning som undertecknad alldeles lycksaliga."
Gregor Flakierski, Örnsköldsviks Allehanda

"Tove Alsterdal levererar, både när det gäller spänning och språk."
Aftonbladet Söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rotvälta
 2. +
 3. Slukhål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slukhål av Tove Alsterdal (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Rotvälta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så vass och spännande
  Jeanette (Eskilstuna), 17 september 2022

  Det går inte att lägga ifrån sig och sluta läsa/lyssna. Jag lyssnade ut boken på en dag. Boken är fruktansvärt spännande, och läskig. Ni måste bara läsa eller lyssna på boken.

 2. Riktigt vass!
  Nina, 13 april 2022

  En bok som är svår att släppa! Väl utvalda och bra beskrivna miljöer och personer! Mord mer invecklade än man kan ana. Inte är det alltid så lätt med familj-relationer och hemligheter, vem får veta vad och vem har gjort vad?

 3. Vemodig deckare
  Ansa, 30 december 2021

  Spännande intrig men också bra beskrivning av miljöer och karaktärer
  Berättelsen visar hur missförstånd tillfälligheter och slump kan påverka människors öde.

 4. Begåvad kriminalroman
  Läshuvudet, 27 juli 2021

  En bladvändare, utan tvekan. Människorna känns trovärdiga och äkta. Man känner med dem. Och intrigen är spännande. Jag älskar miljöbeskrivningarna!

 5. Rotvälta
  Cristina A (Ekshärad), 23 juli 2021

  En av de bättre böckerna jag läst på lääänge! Tove är så bra på att beskriva både känslor och situationer samt olika miljöer. Toppen!

 6. Ådalen - Höga kusten
  Margareta Eriksson, 19 juli 2021

  Förutom att boken är mycket välskriven blev jag väldigt nostalgisk av beskrivningen av min barndoms hemtrakter. Jag bodde i närheten av Lunde där bokens huvudperson bodde med sin mamma.

 7. Psykologi snarare än kriminologi
  Gunilla, 5 juli 2021

  Författaren beskriver "glesbygdssjälens" psyke med stor insikt, grottar inte ner sig i blod och våld, har ett njutbart språk och intressant ingång OCH utgång i en berättelse från Ådalen. Jättebra, helt enkelt, även för den (som jag) som sällan läser deckare.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal